· 

Zeeuws maritiem muZEEum als enige museum ‘Kidsproof ’ in Zeeland

Maritiem Muzeeum Zeeland behaalt, als enige museum in Zeeland, ‘Kidsproof 2024’ keurmerk.

Zeeuws maritiem muZEEum

Op 2 november is bekend gemaakt dat het Maritiem Muzeeum Zeeland voor 2024 tot een ‘Kidsproof museum’ benoemd is. Deze kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging. Het keurmerk, een soort Michelinster in de museumwereld, komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum waarderen met een 8 of hoger en de Net Promotor Score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn.

Één van de kinderen geeft als feedback over het Maritiem Muzeeum Zeeland: "In dit museum kun je heel veel mooie boten en verhalen zien. Ik vond het heel leuk alle verhaaltjes te luisteren. Er waren ook leuke spellen. En ik kreeg een mooi boekje met dingen te doen."

Het Maritiem Muzeeum Zeeland zet zich in om de maritieme geschiedenis en cultuur van Zeeland tot leven te brengen voor bezoekers van alle leeftijden. Joke Backx, hoofd educatie: “In de recent vernieuwde opstelling is er veel ruimte voor de beleving van kinderen. Middels interactieve spellen, beeld en geluid en een kinderroute met doe- en denkopdrachten proberen we het museumbezoek voor alle leeftijden boeiend en interessant te maken.

Ook het educatieprogramma is onlangs vernieuwd, met meer ruimte voor thema’s als burgerschap en wereldoriëntatie, en creatieve vormen als knutselen en theater. Het Kidsproof label is voor ons een mooie erkenning van onze inspanningen om in het muZEEum generaties te verbinden via onze maritieme identiteit.”


Reactie schrijven

Commentaren: 0