· 

Kijkmomenten en rondleidingen in Residence van Doesburg

Het monumentale Theo van Doesburgcentrum word getransformeerd tot een modern woonconcept. De ramen zijn in de avond kleurrijk verlicht en zie je voorstellingen achter de ramen!

Residence van Doesburg  © Multranet Media

Residence van Doesburg
In het rijksmonument uit 1929 zijn elf ruime appartementen en twee royale penthouses gerealiseerd. Qua ruimte kunt u hier heel comfortabel wonen: u beschikt naast uw appartement of penthouse tevens over een eigen berging, parkeerplaats en uw eigen buitenruimte. De eigentijdse appartementen in Residence van Doesburg hebben elk hun eigen charme met behoud van de bijzondere details uit de kunststroming De Stijl. Een exclusieve nieuwe woonbeleving in de dynamische stad Vlissingen.

Compleet nieuwe functie
Het prominente gebouw met een fantastische grandeur is een verrijking voor het straatbeeld van Vlissingen. Door de grote cultuurhistorische waarde en uitstraling van het rijksmonument, was het voorbestemd om een compleet nieuwe functie te krijgen. Met de ontwikkeling tot een exclusief woondomein met 11 luxueuze appartementen en 2 riante penthouses in Residence Van Doesburg verrijkt Vlissingen zich met een zeer unieke woonambiance. De verkoop van appartementen is gestart.

Nieuwe kijkmomenten rondleidingen
Er worden de komende tijd rondleidingen door het gehele gebouw verzorgd. Deze rondleidingen zijn op afspraak. omdat we slechts met kleine groepen door het gebouw kunnen. De makelaar leidt je rond en vertelt alles over de te realiseren appartementen. De indeling van diverse appartementen zijn op de vloer afgekaderd, zodat je een goed beeld krijgt van de nieuwe indeling en grootte van de ruimtes.

Er zijn rondleidingen op de volgende data,
Woensdag 10 januari 10.00 uur
Zaterdag 13 januari 11.00 uur
Dinsdag 16 januari 11.00 uur
Donderdag 25 januari 11.00 uur
Zaterdag 3 februari 11.00 uur

Kijk voor meer info op: www.residencevandoesburg.nl

Residence van Doesburg van toen
De voormalige Rijks Hogere Burgerschool aan de Brouwenaarstraat te Vlissingen is in 1924 gebouwd en in 1925 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door architect W.K.A. Helwig en gebouwd onder rijksbouwmeester W.A.J. Vrijman met De Stijl als uitgangspunt. In 1997 is het als rijksmonument erkend door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Zoals in die tijd gebruikelijk, is de Rijks HBS uitgevoerd als een gebouw met standing. Het was immers bedoeld voor kinderen van de ‘deftige stand’. Vele later beroemde Vlissingers hebben de school bezocht, zoals schrijver/uitgever Geert van Oorschot en verzetsman Jan Campert (de vader van Remco Campert en schrijver/dichter Hans Verhagen). In 1992 verloor het zijn schoolfunctie. Het gebouw werd in 1994 omgebouwd tot het Centrum voor Kunsteducatie Theo van Doesburgcentrum.

Reactie schrijven

Commentaren: 0