Nieuwe parkeerverordening Vlissingen vastgesteld

Per 1 januari 2024 gelden er een nieuwe parkeerverordening en een nieuwe parkeerbelastingverordening in de gemeente Vlissingen.

Parkeerplaats Koningsweg  © Multranet Media

Deze verordeningen brengen een paar veranderingen met zich mee. Vanwege deze veranderingen moet het één en ander worden aangepast, zoals bebording en informatie op de parkeerautomaten. Om dit goed te laten verlopen, gaan de nieuwe regels pas in vanaf 31 maart 2024. De belangrijkste veranderingen zijn als volgt.

Betaald parkeren
Voorheen werd een winter- en zomerperiode gehanteerd als het gaat om betaald parkeren. Volgens de nieuwe verordeningen is het betaald parkeren het hele jaar door hetzelfde. Het parkeertarief op straat en op de parkeerterreinen bedraagt € 2,- per uur. Dit is hetzelfde tarief als in 2023. Het betaald parkeren geldt elke dag van 09.00 tot 19.00 uur of van 09.00 tot 21.00 uur, dit verschilt per straat of parkeerterrein.

Vergunninghouders parkeren
De vergunninghouder zones gelden voortaan het hele jaar door van 0.00 tot 24.00 uur. Dus voortaan zijn deze zones ook ’s avonds en ’s nachts uitsluitend bedoeld voor mensen met de juiste parkeervergunning.

Nieuwe zone
Er komt een nieuwe vergunninghouderzone bij (Parkeerzone D), die het Scheldekwartier omvat. Voor Parkeerzone D worden geen vergunningen uitgegeven, uitgezonderd enkele door het college van B&W vast te stellen adressen. In Parkeerzone D parkeren bewoners op eigen terrein en is het parkeren op straat bedoeld voor hun visite (met behulp van de bezoekersapp).

Tarief jaarkaarten
Naast het betaald parkeren verandert er ook het één en ander rondom de jaarkaarten. De tarieven voor de jaarkaarten zijn als volgt.

Bron: Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  henk harinck (donderdag, 11 januari 2024 11:02)

  dieven bende

 • #2

  Vlissingen verdrinkt (donderdag, 11 januari 2024 17:35)

  Zijn weer lekker bezig die geld schrapers gaat toch helemaal nergens over dat het zo achterlijk duur word om in de buurt van je huis te parkeren
  De Burgemeester stopt het zeker in eigen zak