· 

Wat doe ik met mijn oud glas?

Na de feestdagen hebben we vaak heel wat oud glas in huis. Als het verpakkingsglas is hoort het in de glasbak thuis. 

Foto ter illustratie (Hans Rohmann) © Pixabay

Denk aan lege flessen van wijn of champagne, vruchtensappen, flesjes van gourmetsauzen, potten en potjes van groenten, lege parfumflesjes, glazen verpakkingen van cosmetica, potjes babyvoeding en dergelijke. Al dit verpakkingsglas hoort in de glasbak.  

Glasbak
De afvalverwerkers van de gemeente Vlissingen vinden zeker in de maanden december en januari, nog te vaak verpakkingsglas tussen het restafval. En dat is zonde, want glas kan oneindig gerecycled worden tot nieuw glas. Recyclen is beter voor het milieu én het bespaart kosten, doordat er minder restafval verbrand moet worden.

Wat hoort niet in de glasbak?
Niet alle soorten glas horen in de glasbak. Voorwerpen van gehard glas, zoals oven- en magnetronschalen, bloemenvazen en drinkglazen moeten op een andere manier verwerkt worden. Dat geldt ook voor spiegels en ander vlakglas. Deze soorten glas brengt u naar de Milieustraat. Is het glaswerk nog mooi en heel? Dan kunt u deze glazen voorwerpen ook naar de kringloopwinkel brengen.

Meer informatie
Zie voor meer informatie. Afval apart? gewoon doen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0