· 

Krant Zeeuws Weerzien viert eerste lustrum

De krant bestaat 5 jaar en dat is reden voor een jubileumbijeenkomst in de ZB Bibliotheek van Zeeland  vrijdagmiddag 19 januari 2024.

Een leesbijeenkomst van Zeeuws Weerzien © Zeeuws Weerzien

Bijeenkomst in de ZB Bibliotheek van Zeeland
Voor de bijeenkomst zijn ruim 50 vrijwilligers uitgenodigd, relaties en sponsors. Gedeputeerde Harry van der Maas zal een korte toespraak houden (Provincie Zeeland ondersteunt het project al vanaf de pilotfase). Ook wordt bekent gemaakt op welke bijzondere wijze de lezers bij de jubileumactiviteiten worden betrokken.

"Wij zijn trots op dit eerste lustrum en de wijze waarop wij in de afgelopen 5 jaar onze herinneringskrant hebben kunnen inzetten om ouderen in Zeeland actief en zelfredzaam te houden. Niet alleen door bijeenkomsten te organiseren waarbij gezamenlijke herinneringen centraal staan, ook door ouderen een taak te geven binnen onze organisatie."

Bijzondere gratis herinneringskrant
In 2019 zag het eerste nummer van de papieren krant van Zeeuws Weerzien het licht. Het is een bijzondere krant, waar juist oud nieuws in staat uit heel Zeeland. Het is een initiatief van de Stichting Feest van Herkenning. De stichting hoopt dat de krant ouderen in Zeeland helpt het nieuws van toen te herinneren en er samen over gaan praten. Zeeuws Weerzien is een gratis krant, en deze telt inmiddels een oplage van zo'n 40.000 exemplaren, vol herinneringen aan het Zeeland van de vorige eeuw.

Zeeuws Weerzien te gast bij Villa VDB op NPO Radio1
Maandag 8 januari waren Zeeuws Weerzien-hoofdredacteur Peter de Jonge en (web) redacteur Margreeth Ernens te gast bij Jurgen van den Berg van Villa VDB op NPO Radio 1. Daar vertelden ze uitgebreid over Zeeuws Weerzien: de papieren krant, de leesbijeenkomsten, de website en hoe Zeeuws Weerzien wordt ingezet om mensen uit een sociaal isolement te halen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0