· 

University College Roosevelt bestaat 20 jaar

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland.

20 jaar UCR
In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

Lustrumjaar
Tijdens het lustrumjaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zowel voor studenten en medewerkers zelf, als voor inwoners van Zeeland. Marieke van de Laar, Communications, Events & Alumni Officer en organisator van het lustrumjaar zegt: “we vinden het belangrijk om dit feestelijke jaar niet alleen met mensen uit de eigen gemeenschap te vieren. UCR is al 20 jaar onderdeel van Zeeland, en heeft kunnen groeien juist door het
enthousiasme en steun van allerlei personen en organisaties uit de provincie. Ook zien wij zelf dat we soms nog iets te veel naar binnen gericht zijn. Daarom willen we dit lustrum juist vieren met iedereen die geïnteresseerd is in UCR, door verschillende activiteiten te organiseren die vrij toegankelijk, en in het Nederlands georganiseerd zijn”.

Programma
Op het programma staat een Nederlandstalige lezingenreeks van professoren van UCR in de Burgerzaal van het oude Stadhuis aan de Markt. Elke lezing is los te bezoeken en de toegang is gratis. Inloop vanaf 19:30 via de Voorhal van het Stadhuis (Markt 1) met koffie en thee. De lezingen starten om 20:00 en duren ongeveer een uur, waarna er nog enige tijd is na te praten.

Het programma ziet er als volgt uit:
• 28 februari - prof. dr. Ger Rijkers – “3 jaar in de greep van corona: een terug en
vooruitblik”,
• 3 april - prof. dr. Sofie Loyens – “De aarde is plat en wordt bestuurd door een
mysterieuze elite: Kritisch denken en de rol van het onderwijs”
• 1 mei - dr. Tobias van Gent – “Het bombardement van Middelburg op 17 mei 1940
opnieuw onder vuur genomen”.
• 11 september - prof. dr. Frank van der Stappen – “Wat gamekarakters kunnen leren van
robots.... en wat niet”.
• 9 oktober - prof. dr. Gerda Andringa – “Gamen: the good the bad and the ugly”.
• 6 november - dr. Herman Lelieveldt – “De Verenigde Staten van Amerika: nog altijd een
lichtend voorbeeld?”.

Op 25 mei opent UCR haar deuren voor Zeeland. Hier kunnen bezoekers ontdekken wat er
tegenwoordig allemaal gebeurt in het oude Stadhuis van Middelburg. Het programma ziet er als
volgt uit:
• 11:00 Inloop met koffie en thee
• 11:30 Welkom en uitleg academisch programma
• 12:00 Vraag- en antwoordsessies met professoren en studenten
• 13:00 Einde ochtendprogramma
Om 14:00 begint de informatiemarkt in de Burgerzaal van het Stadhuis. tijdens deze
informatiemarkt kunt u alles te weten komen over onderzoeksprojecten van studenten en
professoren, studenteninitiatieven binnen de studievereniging RASA, en externe projecten waar
UCR onderdeel van is. Bij genoeg animo zullen er ook tours door het Engineering gebouw
gegeven worden.
Inschrijven voor activiteiten kan via www.ucr.nl/lustrum. Hier is ook meer informatie en
uitgebreide beschrijving van de lezingenreeks te vinden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0