· 

Gemeentebelastingen met 8,5 procent omhoog

Gemeenten verwachten dit jaar 8,5 procent meer geld te innen via belastingen - de grootste toename sinds 2007. In totaal verwachten gemeenten dit jaar gezamenlijk ruim 13 miljard euro te ontvangen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de gemeentelijke begrotingen.

Foto ter illustratie  © Pixabay

Terneuzen en Vlissingen stijging het hardst
Inwoners van Borsele betalen per inwoner in 2024 (opnieuw) het meeste aan de OZB, in buurgemeente Reimerswaal het minste van Zeeland. Overal wordt dit jaar een verhoging van de inkomsten uit de OZB voorzien. Maar in Terneuzen (plus 9,1 procent) en Vlissingen (plus 8,5 procent) gaat die stijging het hardst. Staat te lezen op de website van Omroep Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0