· 

Bewoner betrapt insluiper in een antikraakwoning

De politie heeft zondag 4 februari 2024 omstreeks 23.20 uur in een antikraakwoning aan de Prins Hendrikweg een 34-jarige man aangehouden die verdacht wordt van insluiping en bedreiging.

Foto © Multranet Media

De indringer was door een van de bewoners bij thuiskomst betrapt. De insluiper bedreigde die bewoner met een stalen bandenlichter. De indringer werd door die bewoner in een kamer in afwachting van de politie opgesloten.

De bewoner heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij rond 23.00 uur bij thuiskomst zag dat de schuifdeur openstond en dat er een licht aan was. Hij zag vervolgens dat boven in zijn kamer een man stond die bezig was zijn kleren aan te doen. Hij riep tegen de man wat hij daar moest.

De insluiper pakte vervolgens een stalen bandenlichter en zwaaide daar dreigend en wild mee. De bewoner kon dat ontwijken en sloot daarop snel de deur waarna hij de politie waarschuwde. Agenten hebben vervolgens de indringer aangehouden. De verdachte is vastgezet. Hij is een bekende van de politie, hij staat geregistreerd als veelpleger. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0