· 

Waardering voor station Rilland-Bath stijgt flink

Reizigers hebben veel meer waardering gekregen voor station Rilland-Bath. De nummer 1 van Zeeland blijft station Kapelle-Biezelingen.

Station Kapelle-Biezelinge

Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2023, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail. Zo’n 83.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden. ProRail en NS voeren dit onderzoek elk jaar uit om te weten hoe reizigers over de stations denken en waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren.

Reizigers hebben veel meer waardering gekregen voor station Rilland-Bath. De nummer 1 van Zeeland blijft station Kapelle-Biezelingen. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2023, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail. Zo’n 83.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden. ProRail en NS voeren dit onderzoek elk jaar uit om te weten hoe reizigers over de stations denken en waar we nog verbeteringen kunnen doorvoeren.

Station Rilland-Bath is van een 6,2 vorig jaar, naar een 6,8 dit jaar gegaan en staat daarmee niet meer onderaan in Zeeland. Vooral het wachten is verbeterd, door nieuwe windschermen. De veiligheid wordt beter gewaardeerd en de omgeving is prettiger. Station Krabbendijke is flink gedaald en staat niet meer in de Top 3. “Dat lijkt vooral met de omgeving te maken te hebben”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. “Die wordt als minder prettig ervaren. Daarnaast zien we dat het gevoel van veiligheid flink omlaaggegaan is.” Station Arnemuiden steeg vorig jaar flink, maar is nu juist weer wat gedaald. Het station blijft wel de tweede plek houden.
 
Kapelle-Biezelinge blijft het meest gewaardeerde station van Zeeland. “Het monumentale stationsgebouw is natuurlijk prachtig en komt uit 1864. In 2021 is het helemaal gerenoveerd aan de buitenzijde en dat wordt gewaardeerd.”

Middelburg, Goes en Vlissingen
Van de grotere stations doet Goes het nog altijd het beste met een 7. Vlissingen is iets in waardering gestegen naar een 7, maar Middelburg juist gedaald naar een 6,2. Daarmee is dat station het slechts gewaardeerde van Zeeland. Op dit moment worden de plannen uitgewerkt voor een uitgebreide renovatie van het station. Dit vraagt meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Sinds eind december 2022 is het wel weer mogelijk een drankje en broodje of snack te halen op het station. Ook voor het stationsgebied in Vlissingen liggen er veel plannen van de gemeente.

Geen enkel Zeeuws station scoort een onvoldoende.

Reactie schrijven

Commentaren: 0