· 

Boekpresentatie en Interview Lisa Weeda Boekhandel 't Spui

Ja! De winkel kleurt oranje met het nieuwe boek van Lisa Weeda, Dans dans revolutie! Over het boek: Het is de nacht waarop de dorpelingen van Utsjelinavka het kwaad, de duivel en het duister uitdrijven.

Boekhandel 't Spui  © Multranet Media

Het is de dag waarop Toni twee kinderlijken ophaalt tijdens haar body drop off-dienst. Het is de ochtend waarop de dode soldaat Danylo wakker wordt gedanst door een Nederlands meisje. Het is de tijd waarin we wegkijken. Dit is Dans dans revolutie, een boek waarin Lisa Weeda in vier welhaast magische verhaallijnen het gevecht aangaat met westsplaining, de machteloosheid van de al negen jaar slepende Russisch-Oekraïense oorlog en de arbeidsmigratie in Europa.

De oude tijden hebben ons maar al te vaak verraden, schrijft ze, maar onze dans, als een heel smal steegje waar je zijlings net nog je lichaam doorheen kan proppen om aan de andere kant van iets te geraken, heeft ons altijd op het nippertje gered.

De winkel kleurt oranje met het nieuwe boek van Lisa Weeda

Lisa Weeda brak door in literair Nederland met haar ijzersterke debuutroman 'Aleksandra' (waarvoor ze al eerder bij ons te gast was), won daarmee de Bronzen Uil en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Ze werd door De Volkskrant uitgeroepen tot dé literaire belofte van 2022. Ze schrijft columns en opiniestukken voor diverse media en is daarnaast literair programmamaker en scenarist.

We zijn dan ook zeer vereerd dat Lisa Weeda komt op zaterdag 24 februari aanstaande om 14.00u naar onze winkel en zal dan geïnterviewd worden en vertellen over dit nieuwe boek!

Iedereen is welkom daarbij te zijn, de toegang is gratis en uw aanmelding wordt op prijs gesteld. Dat kan via de mail: info@boekhandelspui.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0