· 

Uitdeeldag gratis zaailingen van boompjes en struiken

Op zaterdag 2 maart 2024 deelt Meer Bomen Nu gratis zaailingen uit van boompjes en struiken.

Foto ter illustratie (Gosia K) © Pixabay

Deze zaailingen zijn eerder geoogst op verschillende plekken in Zeeland en krijgen op deze manier de kans uit te groeien tot mooie, volwassen bomen en struiken.

Locatie en tijdstip
De uitdeeldag van de gratis zaailingen vindt van 11.30-13.00 uur plaats op de gemeentelijke werkplaats in Vlissingen, Vredehoflaan 950. Wethouder Bertijn van gemeente Vlissingen, wethouder De Jonge van gemeente Veere en wethouder Treurniet van gemeente Middelburg delen de eerste boompjes uit. Neem voor het vervoer van de boompjes iets mee om te wortels te beschermen tegen uitdroging! Zet de zaailingen thuis zo snel mogelijk op hun nieuwe plek.

Aanmelden
Wilt u zo’n zaailing of meerdere zaailingen een plekje geven in uw tuin of op uw perceel? Meld u dan aan via de website www.meerbomen.nu/bomensale.

Vrijwilligers welkom!

Naast deze uitdeeldag organiseert Meer Bomen Nu op verschillende dagen oogstdagen door heel Zeeland. Vrijwilligers die willen helpen met het oogsten, zijn altijd welkom! U kunt de (aangewezen) zaailingen dan zelf uitsteken. De geoogste zaailingen kunt u op deze dagen direct meenemen en (her) planten, zodat de overlevingskans nóg groter is. De oogstkalender vindt u op de website van Meer Bomen Nu.

Reactie schrijven

Commentaren: 0