· 

Zeeuwse Komedie speelt ‘Tussen Ons’

Guus en Vera, ze maken er het beste van thuis. Hij klust, zij zorgt voor het eten. Ieder zijn rol en ieder zijn eigen plekje in huis. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.

 

Fred Hermans (fotografie)

 

Van opgeven is geen sprake. Ook niet als het thuis een beetje moeilijk wordt. Bijvoorbeeld als Vera last krijgt van inzinkingen staan man en schoonmoeder voor haar klaar. Maar het autootje van Vera dat mag nu wel eens de deur uit. Als Guus tenminste de deur kan repareren. Nico en Joyce komen het ding bekijken. Zij worstelen op hun eigen manier met de sleur. Wat is gebeurd met de verwachtingen die iedereen voor z’n leven had??

Een vriendschap in 4 verjaardagen.
Spelers: Bryan Plant, Emiel Koorneef, Anneke van Jaarsveld, Petula van den Heuvel, Marike Kerklaan

Over de regisseur  
Marieke van Dijk is afgestudeerd aan de toneelacademie Maastricht. “Alan Ayckbourn stond altijd al hoog op mijn lijstje. Een schrijver met veel gevoel voor drama terwijl je stilstaat. Het kleinburgerlijke milieu kan beklemmend werken. Heel hard voelen dat je vooruit wil, maar niet kan. Dat is wat een goed drama doet. En er ook om kunnen lachen. Het is een liefdevol portret van de generatie van mijn ouders. ”

Over de schrijver
Alan Ayckbourn  is een Britse blijspelauteur. Het stuk “Tussen ons” schreef hij in 1976.  Bij Ayckbourn gaat het vaak om de diepere laag. Waar het écht omgaat wordt niet gezegd, maar wel gespeeld.  
Zijn thema’s zijn vaak het gezinsleven dat het heroïsche en impulsieve uit de mens weg haalt. Hij schept kleine werelden om te lachen en zachtjes bij te huilen. Hij lijkt te zeggen: De beschaving heeft ons wel tafelmanieren geleerd, maar niet dichter bij elkaar gebracht.

Waar te zien:
De Zeeuwse Komedie speelt het stuk in de theaterzaal van het Scheldehof in Vlissingen. Kaarten zijn te reserveren via https://www.zeeuwsekomedie.nl

Speeldata:
Vrijdag 22 maart première:  20.00u
Zondag 24 maart matinee: 14.30u
Donderdag 28 maart: 20.00u
Vrijdag 5 april: 20.00u
Zaterdag 6 april: 20.00u
Zondag 7 april matinee: 14.30u
Vrijdag 12 april: 20.00u
Donderdag 18 april: 20.00u

Sponsoren:
Deze productie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlissingen en hotel Westduin.

Download
Flyer ZK Tussen ons.pdf
Adobe Acrobat document 495.0 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0