· 

Mannen tussen Staal geplaatst in park De Helling

Het monument Mannen tussen Staal stond tijdelijk (2017) op de Peperdijk en is donderdagmiddag 29 februari verplaatst. 

© Multranet Media

Het monument heeft een een prominente inrichting gekregen in park de Helling. Het standbeeld is geplaatst op de kruising tussen de Helling, Smederijbaan en Jan Weugkade, zodat deze zichtbaar is vanuit iedere entree naar het Scheldekwartier. Het plaatsen van het standbeeld is onderdeel van de inrichting van het park. De werkzaamheden zijn in april 2024 afgerond, onder voorbehoud van (weers) omstandigheden.


Een groep oud-werknemers streed jarenlang voor komst van een monument in Vlissingen. Het kwam er uiteindelijk omdat bedrijven en inwoners in Vlissingen 30.000 euro bij elkaar brachten door middel van crowdfunding.

Reactie schrijven

Commentaren: 0