· 

Nieuw boek van Cayla Aerssens uit Vlissingen verschenen

Op vrijdag 1 maart verschijnt het nieuwe boek Zwerver Omie en ik - Een dakloze is gewoon een mens zonder huis van Cayla Aerssens.

In dit verhaal weet Cayla zich niet alleen in te leven in de wereld van een tienjarige, maar de jonge lezers ook te stimuleren om hun taalvaardigheid te verbeteren. Dit jeugd- en kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Waarom schieten Yinthe's ouders in een kramp als er een zwerver op het gazon in 'hun' park gaat zitten? Wat komt deze dakloze vrouw hier doen, en wat zit er op haar schouder? Waarom heeft ze niet gewoon een huis, net als iedereen? Waar slaapt ze dan? Dat wil Yinthe wel eens allemaal uitzoeken. Ze stort zich in een groot avontuur. Eindelijk gebeurt er iets bijzonders in de altijd zo saaie componistenbuurt.
   
Over de auteur
Als achttienjarige begon Cayla dagboeken te schrijven. Alles wat ze beleefde, schreef ze op. Daar kreeg ze energie van. Toen ze juf werd op de kleuterschool, ging ze verhalen bedenken om voor te lezen aan kinderen van vier tot zes jaar. Later werd ze sociaal kinderwerker en met al die lieve, leuke en ondeugende kinderen beeldde ze haar verhalen uit. Het werden toneelstukjes. Nu hoopt ze daar in de vorm van boeken, aangepast aan de huidige tijd, weer net zoveel kinderen blij mee te maken. Daar krijgt ze nog steeds veel energie van. Zelf heeft ze drie kinderen en twee kleinkinderen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0