· 

Toeristenbelasting in Zeeland met 5,4% gestegen

Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Zeeland gemiddeld € 1,79 toeristenbelasting per persoon per nacht. Dit bedrag ligt 5,4% hoger dan in 2023.

Foto: Unsplash

Wel zijn er lokaal grote verschillen: in sommige Zeeuwse gemeenten steeg dit bedrag veel sterker. Zo betaal je in Hulst nu bijna 19% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.

Grootste stijging in Hulst
In 10 van de 13 Zeeuwse gemeenten steeg de toeristenbelasting in 2024. Vooral voor een hotelovernachting in Hulst betalen toeristen meer dan een jaar eerder: het tarief ligt nu op € 0,95 per persoon per nacht, waar dit vorig jaar nog € 0,80 was. Ook in Noord-Beveland en in Reimerswaal is het overnachtingstarief dit jaar hoger dan in 2023. De top 5 Zeeuwse gemeenten met het sterkst stijgende tarief is als volgt:

    Hulst: +18,8%
    Noord-Beveland: +10,3%
    Reimerswaal: +10,0%
    Sluis: +7,8%
    Terneuzen: +7,8%

Relatief laag tarief in Zeeland, dit zijn de duurste gemeenten
Gemiddeld betaal je in Zeeland € 1,79 per persoon per nacht aan toeristenbelasting. Dit is flink lager dan het landelijk gemiddelde van € 2,34. Wel zijn er grote verschillen per gemeente.

Middelburg spant net als vorig jaar de kroon met een toeristenbelasting van € 2,90. Ook in Sluis ben je als toerist relatief veel geld kwijt bij een nachtje weg. De top 5 duurste Zeeuwse gemeenten is als volgt:

    Middelburg: € 2,90
    Sluis: € 2,75
    Vlissingen: € 2,11
    Veere: € 2,10
    Schouwen-Duiveland: € 2,04
 
In één Zeeuwse gemeente hoef je vooralsnog geen toeristenbelasting te betalen: Borsele.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2024

Reactie schrijven

Commentaren: 0