· 

Onderzoek: Dit kost een bruiloft in Zeeland

Een bruiloft met alles erop en eraan kostte vorig jaar in Zeeland gemiddeld € 21.926. Deze trouwkosten liggen een stuk hoger dan elders in het land.

Vooral voor de catering betaal je in Zeeland meer dan in andere provincies. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar het trouwseizoen van 2023.

Een uitgebreide bruiloft vieren in Zeeland is een flinke investering. Toch is het lang niet de meest prijzige provincie om elkaar het jawoord te geven. In Utrecht kost een bruiloft zelfs gemiddeld € 23.206. Ook Gelderland is geen voordelige provincie om elkaar het jawoord te geven (€ 22.417).

Trouwlocatie en catering grootste kostenposten
Zeeuwse echtparen zijn voor hun bruiloft over het algemeen het meeste geld kwijt aan de trouwlocatie, catering en de trouwjurk. De vijf grootste kostenposten waren in 2023 als volgt:

    Trouwlocatie: gemiddeld € 5.552
    Catering: gemiddeld € 4.424
    Trouwjurk: gemiddeld € 1.811
    Fotograaf: gemiddeld € 1.709
    Trouwringen: gemiddeld € 1.388

Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl zegt hierover: “Deze bedragen zijn gebaseerd op factuurgegevens die echtparen invullen in onze budget tool. Het zijn échte bedragen, maar het gaat natuurlijk wel om gemiddelden. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je jouw bruiloft inricht.”

Trouwbudget niet toereikend
Zeeuwse koppels betaalden in 2023 gemiddeld € 21.926 voor een uitgebreide bruiloft. Deze kosten liggen ruim € 4.100 hoger dan het eerder bepaalde trouwbudget. Vooral voor de catering (+€ 1.520) en de trouwlocatie (+€ 1.253) vallen kosten hoger uit dan verwacht.

Bekijk het gehele onderzoek.

Reactie schrijven

Commentaren: 0