· 

l’escaut tekent overeenkomst nieuwbouw Van Dishoeckstraat met Bouwbedrijf De Delta B.V.

Woensdag 6 maart tekenden we met Bouwbedrijf De Delta B.V. de overeenkomst voor de nieuwbouw van de Van Dishoeckstraat. We kiezen voor sloop en vervangende nieuwbouw. Op de plaats van de huidige appartementen bouwen we 24 sociale huurappartementen terug.

Bouwbedrijf De Delta B.V. bouwt kleinschalig appartementengebouw
We hebben Bouwbedrijf De Delta B.V. uit Middelburg gecontracteerd voor de bouw van het kleinschalige appartementengebouw met 24 appartementen. Het ontwerp van architect Delacourt Van Beek uit Breda sluit goed aan bij het huidige straatbeeld. Dat vindt ook Wilbert Kusse, projectleider nieuwbouw en renovatie bij l’escaut. “Het huidige appartementengebouw is kleinschalig, dat wilden we ook graag zo houden. Alleen dan in een eigentijds jasje. Het ontwerp van het gebouw heeft een link naar de Scheldewijk en nieuwbouwcomplex De Dempo. Door de kleurstelling zijn het een soort van broertje en zusje van elkaar.”

Oekraïense vluchtelingen woonden tijdelijk in het appartementengebouw
Tot voor kort ving de gemeente Vlissingen vluchtelingen uit Oekraïne op in de appartementen. Door de oorlog in Oekraïne en de nood aan opvangplekken in het land, stelden we het gebouw aan de Van Dishoeckstraat beschikbaar. Het was vanuit onze maatschappelijke rol vanzelfsprekend een helpende hand te bieden in een noodsituatie. We spraken met de gemeente af dat ze tot eind december 2023 hier konden wonen. De opvang duurde iets langer omdat er niet eerder een vervangende opvangplek beschikbaar was. Inmiddels wonen alle Oekraïense vluchtelingen in Westerzicht.

Sloop start half april
Voordat de nieuwbouw start, moet er natuurlijk eerst gesloopt worden. En daar komt sloopbedrijf Sagro om de hoek kijken. Sagro is een bekend en regionaal bedrijf met expertise in infra, milieu en sloop. Sagro kent l’escaut en Vlissingen goed. Eerder voerden ze voor l’escaut de sloop uit van portiekwoningen in de Verkuijl Quakkelaarstraat waar nu eengezinswoningen staan. Half april starten de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden met de kraan.

Volgend jaar zomer zijn de appartementen klaar
De verwachting is dat we eind juni starten met de voorbereidingen voor de bouw zoals het graven van de bouwput en het aanbrengen van de funderingspalen. Als alles volgens plan verloopt, leveren we de appartementen in de zomer van 2025 op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0