· 

Toelatingsbeleid verkeer boulevards vastgesteld

De boulevards in Vlissingen zijn in de zomerperiode alleen toegankelijk voor langzaam verkeer. Van 1 april tot en met 31 oktober geldt er een toelatingsbeleid op de boulevards.

Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert zijn van april tot en met oktober dagelijks afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van 8.00 tot 12.00 uur. Met een motorvoertuig kunt u dus in de ochtend over beide boulevards rijden.Daarna heeft u een ontheffing nodig. Boulevard De Ruyter is van april tot en met oktober in de weekenden en op feestdagen afgesloten van 12.00 tot 24.00 uur. Buitenom deze tijden mag u met uw motorvoertuig over Boulevard De Ruyter rijden.

De boulevards zijn altijd toegankelijk voor voetgangers, fietsers, snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en scootmobielen.

Handhaving met kentekencamera’s
Op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert maken wij per 1 april 2024 gebruik van een selectief toegangssysteem. Dit systeem gebruikt digitale camera’s die kentekenplaten van voertuigen herkennen. Op de boulevards worden voertuigen zonder ontheffing geregistreerd. De eigenaar ontvangt een waarschuwingsbrief of boete. Op Boulevard De Ruyter blijven wij werken met hekken en een bewaker.

Ontheffing
Als uw kenteken actief staat voor de parkeervergunning voor zone B, heeft u automatisch een ontheffing om met uw geregistreerde voertuig de boulevards op te rijden. Daarnaast verlenen we ook ontheffingen voor het laden en lossen op de boulevards.

Parkeren
Vanaf 1 april 2024 is er op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert alleen nog parkeergelegenheid voor vergunninghouders. Parkeren tegen betaling is dan niet meer mogelijk. Op Boulevard De Ruyter verandert de parkeersituatie niet.

Rijrichting Coosje Buskenstraat
Per 1 april 2024 wordt ook de rijrichting van de Coosje Buskenstraat aangepast. Dit wordt eenrichtingsverkeer, vanaf de boulevards naar beneden richting de Spuistraat. Hiermee komt een einde aan het keren van voertuigen bovenop de boulevard.

Aanpassingen
Met het toelatingsbeleid passen wij de entrees van de boulevards aan. De werkzaamheden kunnen voor hinder zorgen. Hierover zal de aannemer communiceren. Ook plaatsen wij verkeersborden om de nieuwe verkeerssituatie per 1 april 2024 duidelijk te communiceren.

Meer informatie
Bewoners en ondernemers van de boulevards ontvangen een brief en een folder. Op de pagina www.vlissingen.nl/verkeerboulevards kunt u de folder ook vinden. Ook is er een overzicht met veelgestelde vragen met de antwoorden daarop en kunt u via deze pagina een ontheffing aanvragen.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Rob Bovenkamp (donderdag, 07 maart 2024 05:49)

  Hoe zit het met invalide met een kaart

 • #2

  Stichting Jurojin (donderdag, 07 maart 2024 11:38)

  Inderdaad ! Wij hebben inmiddels de gemeente al gebeld en we zijn zeer geïrriteerd over de wijze waarop hier met gehandicapten met parkeerkaart wordt omgegaan ! Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart moeten voor toegang een extra ontheffing aanvragen....weliswaar gratis.....maar ZEER STIGMATISEREND voor de mensen die in bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart !

 • #3

  M janse (donderdag, 07 maart 2024 12:50)

  En wat als je als toerist met een invalide kaart de boulevard op wilt??

 • #4

  Art (dinsdag, 12 maart 2024 09:45)

  Prima regeling, er is achter de boulevard veel parkeerruimte. In de binnenstad mag je toch ook niet over de promenade rijden. De regeling voor invaliden lijkt me meer dan redelijk.

 • #5

  Nellie v Dijk (woensdag, 13 maart 2024 12:39)

  Vorig jaar moest ik een vriendin, woonachtig op de boulevard, meerdere malen ophalen i.v.m. acute loopproblemen. Ik reed met mijn auto bijna tot aan haar huisdeur. De boulevard is gewoon ook woongebied dus dergelijke situaties komen regelmatig voor. Hoe lossen we zoiets op?