· 

Onderzoek: Zeeland heeft duurste laadpalen van Nederland

Rij je elektrisch, maar heb je geen eigen laadpaal? Je bent dan waarschijnlijk afhankelijk van publiek toegankelijke laadpunten.

 © Multranet Media

Voor openbaar laden betaal je in Zeeland gemiddeld 47 cent per Kwh. Dit bedrag ligt een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 36 cent per Kwh. Zeeland is zelfs de duurste provincie van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Eco-Movement.

Het scheelt flink in de portemonnee waar je je auto oplaadt. Ten opzichte van andere provincies is Zeeland gemiddeld de duurste provincie om je auto op te laden aan een publiek toegankelijke laadpaal. Je betaalt hier zelfs ruim 42% meer dan in Noord-Holland, de goedkoopste provincie van Nederland. Hier kost je elektrische auto opladen gemiddeld ‘slechts’ 33 cent per Kwh. Dit zijn de tarieven zonder BTW en eventuele kortingen.

Dit zijn de duurste Zeeland gemeenten om je auto op te laden
Binnen de provincie zijn er grote uitschieters op lokaal niveau. Zo ben je in Sluis en Terneuzen momenteel het duurst uit: automobilisten betalen hier zelfs 51 cent per Kwh. Het zijn hiermee de een-na-duurste gemeenten van Nederland. Alleen in het Friese Súdwest-Fryslân liggen de kosten nog hoger (63 cent per Kwh).

De duurste duurste laadpalen van Zeeland vind je in de volgende gemeenten:
    Sluis: 51 cent per Kwh
    Terneuzen: 51 cent per Kwh
    Hulst: 49 cent per Kwh
    Schouwen-Duiveland: 48 cent per Kwh
    Noord-Beveland: 47 cent per Kwh

Voordelig laden in Zeeland
Het is momenteel het voordeligst om je auto openbaar op te laden in Veere en Vlissingen. In deze gemeente betaal je gemiddeld 43 cent per Kwh. Ondanks dat de kosten hier lager liggen dan elders in de provincie, betaal je hier alsnog veel meer dan landelijk gemiddeld (36 cent per Kwh).

Energie-expert Joris Kerkhof van Independer. “Als je alleen maar dure openbare laadpalen in de buurt hebt, dan kun je er voor kiezen om thuis te laden. Vooral in combinatie met zonnepanelen kan dat voordelig zijn.”  Alle details met betrekking tot deze analyse vind je op de onderzoekspagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0