· 

BooT: exposities in leegstaande winkelpanden

BooT is een nieuw burgerinitiatief ontstaan uit een groep kunstenaars in Vlissingen die alarm slaan over de kunst- en cultuur in de stad.

Foto © Multranet Media

Wij merken een tekort aan levendigheid in het centrum. Daarbij zien we ook hoe de kunsten alsmaar verder afbrokkelen, met bezuinigingen, faillissementen en tekorten aan werk- en expositieruimten voor kunstenaars.
En dat terwijl in het centrum van Vlissingen erg veel leegstaande panden voorkomen. Hierdoor dreigt de stad in een neerwaartse spiraal te komen.

BooT wil deze leegstand aanpakken en omvormen tot een kans voor de kunsten, maar bovendien ook tot een kans voor Vlissingen zelf. Dit door die leegstaande panden (in eerste instantie op tijdelijke basis) te gebruiken als expositieruimten, galeries, en ateliers, en deze te vullen met kunst, kunstenaars en activiteiten.

Op die manier hoopt BooT nieuw leven te blazen in de stad Vlissingen. BooT zet daartoe nu een eerste stap, midden in het centrum, in de voormalige bibliotheek op het Spui, waar nu ook de boekhandel zich bevindt. De eigenaar van het pand heeft het pand tijdelijk gratis ter beschikking gesteld.

De expositie is te zien in de ruimte achter Boekhandel 't Spui tijdens de openingstijden van de boekhandel, waar ook meer informatie en het projectplan beschikbaar is. BooT is een burgerinitiatief van Micha Braaksma, Zeus Hoenderop, Pip Kelting, Peter de Klerk, Karin Starmans, Rob Vierboom en Cees Van Der Woude. Allen nemen ook deel aan de eerste expositie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0