· 

Roosevelt College Choir presenteert lenteconcert

Op zaterdag 6 april geeft het Roosevelt College Choir samen met het Chorale Universitaire de Louvain een lenteconcert in de Koorkerk.

In deze ruimte met een prachtige akoestiek zullen meer dan 50 zangers diverse klassieke en modernere stukken ten gehore brengen. Zij zullen o.a. stukken zingen van Vivaldi, Fauré, Guastavino, Gjeilo en nog veel meer. Koorstukken worden afgewisseld met instrumentale stukken, zoals een Spaanse tango voor gitaar. Het belooft een bijzondere en  gevarieerde avond te worden.

Dit optreden is een onderdeel van een uitwisseling tussen het Roosevelt College Choir en het Chorale Universitaire de Louvain uit België.  Door deze uitwisseling tussen twee internationale universiteiten zullen zangers met allerlei verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten en samen muziek maken. Daarom is het ook heel erg passend dat  er muziek uit veel verschillende landen en in veel verschillende talen gezongen zal worden. Volgend jaar zal het Roosevelt College Choir naar het Chorale Universitaire de Louvain in Leuven gaan om daar nogmaals samen op te treden.

Het Roosevelt College Choir is het koor van University College Roosevelt en bestaat uit meer dan dertig leden met veel verschillende nationaliteiten. Uit Europa maar ook daar buiten.  Onder leiding van dirigent Ramon van den Boom verzorgt het elk semester meerdere concerten. Ze treden op bij evenementen van University College Roosevelt, maar ook tijdens kerkdiensten, voor de gemeente Middelburg of bij de Four Freedom Awards.
Het concert vindt plaats op 6 april om 20:00 uur. Kaartjes kosten €7,50. U kunt aan de deur met Cash betalen, of alvast een kaartje reserveren via.

Reactie schrijven

Commentaren: 0