· 

Huis van de Techniek geeft het stokje door

Nieuwe coördinatie activiteiten en evenementen door Sterk Techniek Onderwijs Zeeland en Techniekcoalitie. Zeeland

Het Huis van de Techniek is in Zeeland zeventien jaar lang het centrale punt voor het stimuleren van kiezen, leren en werken in de techniek geweest. De organisatie begon oorspronkelijk als TechnoCentrum Zeeland en werd in 2015 Huis van de Techniek. Door de succesvolle ontwikkeling van het landelijke Sterk Techniek Onderwijs en de daarbij behorende samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de technieksector is het Huis van de Techniek als zelfstandige organisatie niet langer nodig.

Het organiseren van activiteiten en evenementen stopt niet, maar wordt meer gestroomlijnd. De coördinerende rol en het organiseren van activiteiten om te kiezen voor en te leren in de techniek worden ingebed in de structuur van Sterk Techniek Onderwijs Zeeland. Het Zeeuwse onderwijs wil via Sterk Techniek Onderwijs Zeeland alle contacten met relaties van het Huis van de Techniek voortzetten en ook uitbreiden.

De komende weken zullen alle participanten en partijen hierover worden geïnformeerd. Het ondersteunen van bedrijven met betrekking tot werken in de techniek wordt in de toekomst uitgevoerd door Techniek Coalitie Zeeland, die in oprichting is. Vanaf 1 april a.s. neemt Mabri Fennema, programmamanager van Sterk Techniek Onderwijs Zeeland, alle taken van het Huis van de Techniek over. Zij is tot 30 juni bereikbaar via: m.fennema@huisvandetechniek.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0