· 

Cascoherstel Machinefabriek opgeleverd

Bouwgroep Peters heeft aan de gemeente Vlissingen het cascoherstel van de Machinefabriek opgeleverd. Het cascoherstel begon in het najaar van 2022 en heeft bijna anderhalf jaar geduurd.

Foto © Multranet Media

In deze periode is onder meer het metselwerk herstelt, zijn de vloeren aangepakt en zijn de ramen en deuren aan de Dokzijde geplaatst.

Prominente rol
De Machinefabriek is één van de dragers van het Scheldekwartier. Het industriële erfgoed van de voormalige scheepswerf speelt een prominente rol in de gebiedsontwikkeling, zoals zichtbaar is geworden met de voormalige Zware Plaatwerkerij, de Timmerfabriek en de Torenkraan. Het cascoherstel van de Machinefabriek is een eerste stap om uiteindelijk tot herbestemming van het immense gebouw te komen. De gemeente investeerde circa €6 miljoen in het behouden en opknappen van het pand.

Cascoherstel
Een aantal onderdelen van het cascoherstel zijn nog niet uitgevoerd. Deze onderdelen zijn op basis van de huidige inzichten te afhankelijk van het uiteindelijke gebruik en de functie die er aan de Machinefabriek wordt gegeven. Dit betreft onder meer de kozijnen aan de noordgevel (De Willem Ruysstraat), het egaliseren van de vloer in hal 3 en de afwerking van de noordoost en noordwest hoek van het pand. De opknapbeurt voor deze onderdelen gaat de gemeente uit laten voeren op het moment dat de functie van de Machinefabriek duidelijk is.

Oplevering op 5 april
Het cascoherstel van de Machinefabriek wordt op 5 april 2024 op feestelijke wijze opgeleverd. Tussen 15:00 en 17:00 uur staan de grote deuren aan de zijde van het Dok open voor het publiek, om de binnenzijde van de Machinefabriek te bewonderen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0