· 

Maak op 10 april kennis met het Delta Climate Center

Het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor delta’s over de wereld.

Foto: © Multranet Media

Hoe het nieuwe centrum in Vlissingen dat gaat doen, kom je te weten op woensdag 10 april. Tijdens een kennismaking met het DCC in de Lasloods in Vlissingen zie je wat het DCC zoal doet en (gaat) doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema’s water, energie, voedsel en bio-grondstoffen.

Het programma, dat om 13.30 uur begint, bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste, plenaire deel is er een aantal toespraken van onder andere commissaris van de koning Han Polman en secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Loes Mulder. Ook neemt wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank van het DCC je mee in een interactieve presentatie langs de ambities en plannen van het centrum.

Drie icoonprojecten
Rond 15.15 uur begint een inspiratiemarkt. Hier kun je kennismaken met de mensen achter het DCC. Zij vertellen over de drie icoonprojecten en andere onderwijs- en onderzoeksactiviteiten die aansluiten bij de missie van het

DCC
Het DCC heeft zes partners: Scalda, HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, NIOZ, Wageningen University & Research en Universiteit Utrecht. Het is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen en van de provincie Zeeland. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0