· 

Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, de heer drs. A.R.B. van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden. We hebben voor dit concert een leuk en afwisselend programma samengesteld met alleen maar muziek van Nederlandse componisten uit de verschillende jaren.

Zo kunt u o.a. luisteren naar Rhapsody from the Low Countries. In dit muziekstuk zijn 4 bekende kinderliedjes verweven, het wordt wel één van de godfathers van de Nederlandse blaasmuziek genoemd. Iets ouder is het stuk Zeeuwsche Reien, het heeft wel iets weg van een klompendans. Waarbij de componist van dit stuk ook de componist van het Zeeuwsche volkslied is.

Meer bekend zullen zijn het stuk Efteling Highlights, waarin herkenningsmelodieën ten gehore worden gebracht van verschillende Efteling attracties. En ja, ook het melodietje dat in je hoofd blijft zitten (een oorwurm) zit daarbij. Tot slot willen we niet onvermeld laten dat we de Nederpotpourri spelen. Een medley van tal van Nederlandse popsongs, waarbij we op basgitaar ondersteund worden door Job de Keijzer en op piano door Jesse van der Wijk. Kunt u ze allemaal meezingen?

Het orkest staat onder leiding van Sander van Dorst.

Het concert begint om 11.00 uur in de Sint Jacobskerk; die vanaf 10.45 uur geopend is. Toegang gratis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0