· 

HZ’ers (en hbo’ers in het algemeen) doen het goed op de arbeidsmarkt

Afgestudeerden met een hbo-diploma doen het goed op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de jaarlijkse hbo-monitor van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

Bijna 25.000 afgestudeerden werkten mee aan het onderzoek. 90 procent van alle hbo-voltijdstudenten heeft binnen drie maanden een baan, slechts 2,8 procent van de pas afgestudeerden vindt geen werk en 78 procent heeft een baan die aansluit bij hun studie. Bijna 400 HZ’ers vulden de enquête in. Van hen geeft 85 procent aan dat ze opnieuw voor dezelfde opleiding zouden kiezen, 84 procent zegt dat hun opleiding goed aansluit bij hun huidige functie en 70 procent is tevreden over hun studie (het landelijke gemiddelde is 64 procent).

Reactie schrijven

Commentaren: 0