· 

36e editie van de Zeelandia-Run aankomst Vlissingen

Zaterdag 11 mei 2024 werd de 36e editie van de Zeelandia-Run weer georganiseerd.

Aankomst op het Stadhuisplein Vlissingen Foto © Multranet Media

Rondrit door Zeeland
Een rondrit door Zeeland met zijspanmotoren en trikes met passagiers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De rit startte net als andere jaren om half 10 vanaf het Stadhuisplein in Vlissingen. De ochtendronde ging over Walcheren, via Zoutelande, Domburg, Serooskerke naar Sint Laurens en van daar, rond 10 voor 12, via de Laan der Verenigde Naties in Middelburg richting Koudekerke om zo voor de lunchpauze terug te keren naar Vlissingen.

Na de lunch ging de middagronde door Zuid-Beveland. De stoet vertrok richting Ritthem om dan via Heinkenszand, Wolphaartsdijk, Kleverskerke en vandaar uit, rond 16:30, langs het station in Middelburg, naar de Langevieleweg om via Koudekerke over de boulevard in Vlissingen weer naar het Stadhuisplein aldaar te rijden. RTV Vlissingen maakte rond 16:30 uur een kort verslag van de aankomst in Vlissingen.

Plezierige dag voor mindervaliden
De Zeelandia-Run is oorspronkelijk opgezet om vooral thuiswonende (geestelijk) mindervaliden uit Zeeland een mooie, plezierige dag te bezorgen. De eerste Run vond plaats in 1987.  De aanleiding was de deelname van een aantal Zeeuwse motorrijders aan zo’n evenement elders in het land. Wat daar kon, moest toch ook in Zeeland kunnen en dus ging men aan de slag. Voor velen is onze Zeelandia-Run, de motorrit met zijspannen en trikes waarop gehandicapten een dag met ons meerijden, best al een begrip.

Meer filmpjes kun je zien via de FB pagina van Zeelandia - Run

Reactie schrijven

Commentaren: 0