· 

Transport en logistiek bedrijven in Zeeland op zoek naar personeel

Sector in actie in regio Zeeland om regionaal extra vrachtwagenchauffeurs te werven - De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in de arbeidsmarktregio Zeeland kampt met een tekort aan personeel.

Foto: Peter H  Pixabay

Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De sector speelt hierop in door met het project ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ in de regio ‘instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Op dinsdag 28 mei is er een instapdag met banenmarkt bij Dek Opleidingen in Goes.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. De vraag naar chauffeurs blijft naar verwachting de komende jaren groot. Landelijk zijn er aan het einde van 2023-Q4 ongeveer 6.300 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs. In de regio Zeeland zijn er dan 150 openstaande vacatures voor chauffeurs. Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

De wereld van transport en logistiek
Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Regionale banenmarkt en andere activiteiten
Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je zelf rijden op de vrachtwagen als je in bezit bent van rijbewijs B of meerijden op de vrachtwagen. Je kunt praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Zeeland die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: Van Keulen Transport BV, Kotra Logistics, Swagemakers Transport, Verbrugge International B.V., AB Texel, Randstad. Een mooie kans dus om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten.

Pak die kans en meld je aan voor de bijeenkomst
Op dinsdagavond 28 mei 2024 zijn wij in de regio. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je hier: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Over ikwordvrachtwagenchauffeur.nl
‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ is een campagne van sociale partners in de sector transport en Logistiek, TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. Samen willen we zorgen voor extra vrachtwagenchauffeurs om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. De uitvoering van de campagne is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector.

Over STL   
Wij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven. Veel van de dienstverlening wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. Voor meer info: www.stl.nl 

Bijlage: factsheet arbeidsmarktontwikkelingen arbeidsmarktregio Zeeland

Download
Regionale-factsheet-Zeeland.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 0