· 

Vlissingen doet mee aan Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen 2024

De gemeente Vlissingen werkt hard mee aan het groener maken van de openbare ruimte. Dat is belangrijk met het oog op het klimaat.

Foto ter illustratie  © Pixabay

Meer groen zorgt voor verkoeling in hete zomers en het zorgt ervoor dat we droge voeten houden bij extreme regenbuien. Om die reden doet de gemeente Vlissingen mee aan het Zeeuws (en Nederlands) Kampioenschap Tegelwippen 2024. Ook u kunt meehelpen door zoveel mogelijk tegels uit uw tuin te halen en deze te vervangen door groen!

Gratis workshop Groene Tuinen 27 mei 2024
Heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken? Of wilt u graag tips of inspiratie? Op maandag 27 mei organiseert de gemeente Vlissingen een gratis workshop op het stadhuis in Vlissingen van 19.00-21.00 uur. Een professionele hovenier geeft u allerlei tips vanuit de praktijk en beantwoordt graag uw vragen. Voor elke deelnemer is er bovendien een leuke attentie. Meld u snel aan, want er zijn maximaal 35 plaatsen!

Aanmelden voor de workshop Groene Tuinen

Gratis Tegeltaxi 29 mei 2024
Voor de tegels die u weghaalt, zijn er allerlei creatieve oplossingen te bedenken. Bijvoorbeeld een muurtje metselen, opstapelen tot een bankje, tafel of tot een insectenhotel. Wilt u er liever vanaf? Dan kunt u op 29 mei 2024 gebruik maken van de tegeltaxi. Deze haalt de ‘gewipte’ tegels gratis bij u op.

Spelregels
De spelregels voor de tegeltaxi zijn als volgt.

Meldt u aan vóór 22 mei 2024
De Tegeltaxi haalt alleen tegels op. Overig materiaal, zoals houten vlonders, grind, puin of groenafval nemen we niet mee
Leg uw ‘gewipte’ tegels op de avond van te voren klaar (op dinsdag 28 mei vanaf 19.00 uur). Maar in elk geval vóór 29 mei, 7.00 uur. Kies daarvoor een plek bij uw huis die goed bereikbaar is voor onze vrachtwagen (bijvoorbeeld stoep/oprit)
Stapel de tegels netjes op, maar niet hoger dan 1,5 meter. Zorg dat de stoep daarbij begaanbaar blijft voor passerende voetgangers en dat uw tegels geen hinder vormen voor het overige verkeer
Leg de tegels NIET bij, op of achter afvalcontainers, geparkeerde auto’s of andere obstakels
Leg de tegels ook NIET onder een boom, lantaarnpaal of tegen een schutting
Per aangemeld adres halen we maximaal 1 kubieke meter tegels (ongeveer 50 tegels) op
Uw vervangt uw ‘gewipte’ tegels niet door nieuwe tegels, beton of andere stenen verharding maar kiest voor groen
U maakt een vóór- en een na-foto van uw groene tuin en stuurt deze naar ons toe per e-mail klimaatenenergie@vlissingen.nl.

Aanmelden voor de Tegeltaxi

Reactie schrijven

Commentaren: 0