· 

Benefietconcert Marinierskapel in Cultuurpodium Sint Jacobskerk

In het kader van Vlissingen Maritiem verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdagavond 31 mei een benefietconcert in Cultuurpodium de Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 te Vlissingen.

Foto: Marinierskapel

De Marinierskapel is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel is een orkest van wereldklasse en enorm veelzijdig. Dat zullen zij ook zeker tijdens het concert laten horen. Er staat o.a. muziek op het programma van Mozart en Edward Elgar. Na de pauze wordt u traditioneel getrakteerd op Nederlands, swing, jazz en pop. Het orkest staat onder leiding van Bram Sniekers. Het concert op vrijdag 31 mei 2024 begint om 20.00 uur, de kerk is geopend vanaf 19.45 uur. De presentatie is in deskundige handen van Helge Prinsen.

Benefietconcert voor Stichting MS research
Jeroen en Irene Schippers uit Rockanje spelen beiden fulltime en met veel plezier in de Marinierskapel op respectievelijk trompet en hoorn. Aangezien Irene Multiple Sclerose (MS) heeft, wordt een deel van de opbrengst van het concert gedoneerd voor onderzoek naar MS. De mei-maand is MS maand; een maand waarin op een sympathieke manier aandacht wordt gevraagd voor deze ziekte. Kaarten voor het concert koopt u via onze website www.Vlissingen-Maritiem.nl  via deze link. Voor iedere bezoeker doneert Vlissingen Maritiem € 2,50 aan Stichting MS Research.

Achtergrond
De Marinierskapel valt onder defensie. Haar belangrijkste taak is om militaire ceremonies en ceremonies voor het Koninklijk Huis muzikaal te begeleiden. Dat gebeurt vaak in samenwerking met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Daarnaast geeft de Marinierskapel concerten in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld voor veteranen, educatieve- en benefietdoelen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties.

Het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine is onderdeel van Vlissingen Maritiem, dat dit jaar wordt gehouden van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. Drie dagen lang staat Vlissingen bol van de maritieme activiteiten. Als vanouds zijn er ook dit jaar in de Vlissingse haven tallships, historische en vele andere schepen te bezichtigen. Het festival wordt omlijst met een (maritieme) markt, oude ambachten, foodtrucks, muzikale en kinderactiviteiten. Centrale locatie zijn de Albionkade en de Dokhaven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0