· 

Glazen huis UCR voor onderzoek naar malaria

De landelijke studiekoepel UCSRN organiseert, samen met UCR te Middelburg en haar studenten, een actie om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium.

UCR Middelburg

Een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar malaria, en de bestrijding en behandeling van deze ziekte, alsook een aantal andere tropische ziektes. We doen dit door middel van een glazen huis (dit is in de praktijk een partytent, zodat we meer budget konden investeren in het daadwerkelijke goede doel), op Helm te Middelburg. Het concept lijkt hier op dat van het Glazen Huis van 3FM, waarbij mensen voor een donatie liedjes kunnen aanvragen (dit kan via onze website, zie onderaan).

Daarnaast zullen we, van woensdag tot en met vrijdag, 9 uur tot 21 uur, live aanwezig zijn op het plein. Mensen kunnen hier gezellig langskomen, om er zo een mooi feestje van te maken. Het is hier mogelijk liedjes aan te vragen, een donatie te doen in de collectebus en we zullen een bak maken waarin men statiegeldflesjes en -blikjes kunnen achterlaten om zo een extra bedrag bij elkaar te sparen. Dit alles wordt overzien door Harmen Mulder (dat ben ik!), die deze actie heeft opgezet vanuit het bestuur van de UCSRN en UCRadio te Middelburg, en dus contactpersoon is voor deze actie.

Een soortgelijk concept (op kleinere schaal weliswaar) heb ik eerder ook opgezet op mijn middelbare school, waarover destijds een artikel verscheen bij o.a. de Tubantia en de Stentor.

Waarom?
Vanuit onze positie als student, zeker in Nederland, hebben we het erg goed voor elkaar. We vinden het dan ook belangrijk om in te zien dat er op de wereld nog steeds veel mensen, en vooral veel kinderen en jongeren, niet dezelfde kansen krijgen die wij hebben gehad, bijvoorbeeld door ziektes als malaria. Met deze reden willen we ons graag inzetten om ook deze kinderen en jongeren een betere kans te geven in het leven, zodat ook zij ooit aan een mooie opleiding mogen beginnen en hun potentie er echt uit kunnen halen. Daar gaan we voor!

Wat kunnen mensen doen?
Men kan via de website plaatjes aanvragen en donaties maken. Daarnaast is het ook mogelijk je eigen acties aan te maken op onze site, net zoals bij 3FM! Als iemand bijv. koekjes wil verkopen oid., kunnen ze op deze manier gebruik maken van onze betalingssystemen. We hopen natuurlijk vooral dat men langskomt als we live staan te draaien! Voor enthousiastelingen met leuke ideeën of concepten staan we natuurlijk altijd open via onderstaand mailadres, evenals voor vragen.

Contactgegevens
Harmen Mulder (+31 6 23830874)
charity@ucsrn.nl (email)
charity.ucsrn.nl (website

Reactie schrijven

Commentaren: 0