· 

Feestelijke start bouw ‘De Admiraliteit’ op donderdag 30 mei

Op donderdag 30 mei, vond de officiële start van de bouw van De Admiraliteit plaats. Directeur-bestuurder van l’escaut Jan Leo van Deemter, dhr. Boonman, wethouder van de gemeente Vlissingen en Stefan den Dekker, directeur van Bouwgroep Peters, sloegen de symbolische eerste paal.

Foto: Ruud Rodermond

De Admiraliteit
De Admiraliteit ligt in de Scheldewijk aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat en is de vijfde deellocatie in de Scheldewijk. We bouwen hier 23 duurzame eengezinswoningen en 27 duurzame appartementenpark. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Verwijzingen naar maritiem verleden in het ontwerp
In het ontwerp van het appartementencomplex zijn enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen verwerkt. Zo komt er bij de entree een grote print van een schip op de ramen dat tegelijk ook als zonwering dienst doet. Ook de naam van het complex komt groot naast de entree te staan. De schuine gevel van het complex aan De Insulindestraat verwijst naar het maritieme verleden van het gebied.

Verbinding als centraal thema
Jan Leo van Deemter vertelde in zijn toespraak over de ‘social sofa’ die er komt te staan. “Een social sofa is een goed voorbeeld om verbinding tussen bewoners te stimuleren. Met elkaar versieren de bewoners van De Admiraliteit het bankje, daardoor komen ze met elkaar in contact en leren elkaar kennen. En als je elkaar kent, help je elkaar wanneer dat nodig is.”

Ook de wethouder, dhr. Boonman, sprak over het Scheldekwartier als verbindende factor voor de stad Vlissingen waar De Admiraliteit deel van uitmaakt: “Het Scheldekwartier is de verbindende factor van tussen verleden en heden. Waar vroeger De Schelde zat en waar nu mensen een thuis vinden. Verhalen van vroeger en nu verbinden ons, dus laten we die blijven vertellen.”

Stefan den Dekker, directeur bij Bouwgroep Peters zegt trots te zijn dat zijn mensen De Admiraliteit gaan bouwen. “In het Scheldekwartier hebben we al meerdere projecten mogen doen. Nu is De Admiraliteit voor l’escaut aan de beurt. Dit gedeelte van de stad wordt steeds belangrijker voor Vlissingen. We zijn trots op dat we daar aan bijdragen. Samen met BuroSALT hebben we ervoor gezorgd dat de nautische elementen terugkomen in het ontwerp als verwijzing naar vroegere tijden.”

Oplevering in 2025
We verwachten de eerste eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2025 op te leveren. De appartementen volgen in het tweede kwartaal van 2025.

Reactie schrijven

Commentaren: 0