· 

Motie ingediend voor een vaste locatie Speelstad

Donderdag 30 mei is er in de Vlissingse gemeenteraad een motie ingediend door de SGP fractie samen met D66, PSR en ChristenUnie voor een vaste locatie voor Speelstad.

Foto: Speelstad 2022  © RTV Vlissingen

Weyevliet
Door de ontwikkeling op Baskensburg-West is er geen ruimte meer om op deze locatie om Speelstad Vlissingen te organiseren. De plannen van de gemeente zijn dat hier huisvesting komt voor arbeidsmigranten. Tussen de gemeente en de organisatie van Speelstad Vlissingen zijn er gesprekken geweest om het evenement Speelstad in 2024 op een locatie in Weyevliet te organiseren.  

Motie
Dit jaar moet de organisatie duidelijkheid krijgen over de locatie Weyevliet. In de motie roepen de partijen het college om een locatie structureel beschikbaar te stellen, zodat de organisatie Speelstad Vlissingen ’tot in lengte van jaren aldaar kan organiseren. De partijen vinden Speelstad Vlissingen een zeer gewenst en noodzakelijk evenement voor Vlissingse kinderen. Voor dit jaar is het in hun ogen noodzakelijk dat de organisatie zekerheid krijgt dat Speelstad Vlissingen in Weyevliet kan doorgaan.

De motie is in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 mei behandeld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0