· 

Tall Ships kiezen positie voor Vlissingen Maritiem

Vrijdag 31 mei start Vlissingen Maritiem 2024. Een aantal van de deelnemende schepen voer donderdagmiddag naar de Albionkade om daar aan te meren.

Spaans Tall Ship Nao Victoria  © RTV Vlissingen

En aan de Koningskade meerde de Zr.Ms. Urania en Anna TX37 aan. Vrijdag komen er nog een aantal kleinere schepen aan, en die zullen aan meren in de Dokhaven.

Maritieme bedrijven, organisaties en opleidingen presenteren zich op zaterdag 1 juni van 11-17 uur, in het kader van Vlissingen Maritiem 2024, rondom het voormalig marineschip de Mercuur in het Dokje van Perry in Vlissingen.
Vlissingen Maritiem draait om tallships en maritiem erfgoed. Maar Zeeuwse maritieme bedrijven zijn ook in 2024 nog altijd springlevend en actueel.

Maritieme presentaties
Maritieme bedrijven presenteren hun activiteiten en carrièremogelijkheden. En ook de maritieme opleidingen van Maritiem en Logistiek College de Ruyter en HZ University of Applied Sciences zijn aanwezig. De HZ -studenten laten o.a. zien hoe hun autonoom (onbemand) varend bootje zelf de weg vindt op het water.

Van alles te beleven
Tijdens de Maritieme dag zijn er tal van activiteiten voor bezoekers. Je kan ervaren hoe het is om een loods ladder te beklimmen tegen een steile scheepwand. Of met een VR-bril ervaren hoe het is om als marinier vreemde kusten te betreden in de belevingscontainer. De zeehavenpolitie laat zien hoe zij drugscriminaliteit in de Zeeuwse havens bestrijden.

Schepen te bezoeken
Voor de echte liefhebbers zijn er ook die dag, evenals op vrijdag en zondag, schepen te bezoeken. Er kan op zaterdag, onder voorbehoud van operationele inzet, echter ook een bijzonder bezoek worden gebracht aan schepen die mensen normaal alleen maar voor de boulevard zien varen. Dit betreft met name een loods tender, de KNRM-boot Cadzand of het onderzoek vaartuig Delta van Rijkswaterstaat.

De Steelband van het Korps Mariniers van de Koninklijke Marine zorgt vanaf het dek  van de Mercuur voor een Caraïbische sfeer. Zo wordt het nuttige met het aangename zeker vermengd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0