· 

SGP vragen over onduidelijke bebording afsluiting boulevards

Bestuurders motorvoertuigen, komend van Kenau Hasselaarstraat, niet gewaarschuwd voor afgesloten boulevards.

Matrixbord aan begin boulevard  Foto © Multranet Media

Vanaf 1 april 2024 geldt het nieuwe sluitingsregime op de boulevards en vindt kentekenregistratie plaats. Voertuigen die een ontheffing hebben, worden niet beboet en voertuigen die geen ontheffing hebben, ontvangen vanaf 1 mei 2024 een boete in de brievenbus. Komend vanaf opgang De Nolle worden bestuurders van motorvoertuigen door middel van een matrixbord erop gewezen dat de boulevards voor hen open of afgesloten zijn. Komend vanaf de Kenau Hasselaarstraat worden de bestuurders van motorvoertuigen op geen enkele manier gewaarschuwd dat de boulevards voor hen open zijn of afgesloten.

Weliswaar staan bij het oprijden van de boulevards links en rechts borden met de aanduiding “verboden voor alle verkeer” en tijdsaanduiding, maar de meeste bestuurders van motorvoertuigen zijn dan druk bezig hun nek te verdraaien om te kijken of men geen fietsers aanrijdt, zodat het hoogstwaarschijnlijk is dat men deze twee borden totaal heeft gemist.

Hieronder de vragen (Pdf-document) van de SGP fractie aan het college.

Download
SGP vragen aan college.pdf
Adobe Acrobat document 450.3 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0