· 

Zeeuwse gemeenten handelen vragen per mail sneller af

EMMEN, 12 juni 2024 - Zeeuwse gemeenten hebben zich verbeterd in het beantwoorden van vragen per mail ten opzichte van vorig jaar.

Afbeelding van Oleksandr Pidvalnyi via Pixabay

Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten onlangs zijn benaderd met een eenvoudige vraag.

Van alle Zeeuwse gemeenten geeft 92 procent op tijd antwoord op een eenvoudige vraag. Vorig jaar lag dit percentage nog op 77 procent van de gemeenten. In de e-mailgedragslijn voor overheden is bepaald dat gemeenten binnen twee werkdagen antwoord moeten geven op een eenvoudige vraag.

Bereikbaarheid en privacy
In Zeeland vermeldt net als vorig jaar 8 procent van de gemeenten geen e-mailadres op hun website. Dit percentage ligt daarmee 18 procentpunt onder het landelijke gemiddelde. Zeeland is de enige provincie waar geen enkele gemeente burgers verplicht om onnodig persoonlijke informatie te delen als zij een eenvoudige vraag willen mailen.

De volledige onderzoeksresultaten, inclusief resultaten per gemeente, zijn te bekijken via deze website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0