· 

Opening van eerste praktijkruimte voor onderwijs over waterstof

Door haar industriële sector heeft Zeeland een grote klimaatopgave. De energietransitie biedt echter ook veel kansen, bijvoorbeeld op het gebied van groene waterstof als schone brandstof en grondstof.

HZ locatie Vlissingen

Om deze transitie tot een succes te maken zijn er veel investeringen én goed opgeleid personeel nodig. Voor het laatste hebben de HZ en Scalda de handen ineen geslagen. In het Just Transition Fund-project HCA Groene Waterstof leiden zij de professionals van de toekomst op. Acht (technische) mbo- en acht hbo-opleidingen krijgen modules over groene waterstof.

Ook komen er cursussen voor professionals. Zij krijgen straks les in een praktijkruimte voor waterstof. In het lab in de HZ in Vlissingen komen onder meer een fuel cell demoset (die laat zien hoe je waterstof via een brandstofcel kunt omzetten in elektriciteit), sets voor waterstofpracticums, een duurzame simulatiewoning op schaal, brandstofcellen en meerdere typen elektrolysers. Het waterstoflab, zoals het op werkvloer heet, wordt vrijdag 14 juni geopend tussen 10.00 en 12.00 uur met een speciaal programma in de HZ-toren in Vlissingen. De praktijkruimte is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0