· 

Feestelijke opening Park de Helling

Begin 2024 is gestart met de inrichting van het park ‘de Helling’ op het Scheldekwartier.

Park de Helling  Foto © VLI Media

Het park is gelegen aan de Hellingbaan, voor de Kop van het Dok, en vormt het sluitstuk van de inrichting van de openbare ruimtes rondom het Dok. Om dit moment te vieren, is er een feestelijke opening op vrijdag 5 juli 2024.

Een markante plek
De voormalige scheepshelling is een markante plek op het Scheldekwartier. Het is de plek waar de deelgebieden Scheldestad en Scheldewerf samen komen. De historie van de plek en de ambities om een gevarieerd en levendig gebruik mogelijk te maken, vormen de basis voor het park de Helling. Het resultaat is nu zichtbaar en te gebruiken: een groen parkje, met mogelijkheden om te spelen en elkaar te ontmoeten, met daarin verwijzingen naar de rijke scheepsbouwhistorie van de plek.

Mannen tussen Staal
Prominent in de inrichting heeft het standbeeld ‘Mannen tussen Staal’ een plek gekregen. Op de kruising tussen De Helling, Smederijbaan en Jan Weugkade, zodat deze zichtbaar is vanuit iedere entree naar het Scheldekwartier.

K.M.S. Schelde mars
Om te vieren dat de inrichting van de openbare ruimtes rondom het Dok nu is afgerond, is de K.M.S. Schelde mars tot en met eind juli 2024 te horen op de carillons van het Stadhuis en de Sint Jacobskerk. De Schelde Mars is ooit gecomponeerd door de dirigent van het Schelde ambtenaren orkest.

Programma
’s Ochtends vindt er een feestelijke opening plaats met de omwonenden van de Helling.

Picknick
Van 13.30 tot 17.00 uur vindt De Helling Picknick plaats. Een programma om jong en oud te laten genieten van het park De Helling, met onder andere:
Muziek
Kinder entertainment
Jeu de boules clinic
Ijscokraam
Springkussen

Rondleidingen en Jeu de Boules clinics
Naast De Helling Picknick vinden er ook rondleidingen over het Scheldekwartier en Jeu de Boules clinics plaats.

Hieronder vindt u de tijden.
Tijd    Activiteit
13.45 uur    Jeu de Boules clinic
14.00 uur    Rondleiding
14.30 uur    Jeu de Boules clinic
15.15 uur    Rondleiding
15.30 uur    Jeu de Boules clinic

Iedereen is uitgenodigd om zelf iets lekkers mee te nemen en er een gezellige middag van te maken. Voor veel kinderen zal deze middag ook in het teken staan van het inluiden van de zomervakantie!

Reactie schrijven

Commentaren: 0