· 

VeVa-studenten marcheren voor veteranen naar Uncle Beach

Scalda-studenten van de opleiding VeVa marcheerden vrijdag 21 juni van Westkapelle naar Uncle Beach Memorial in Vlissingen.

Parade op de Nieuwendijk © RTV Vlissingen

Mars van Westkapelle naar Vlissingen
Een mars van 17 km die begon in Westkapelle bij de bij de Shermantank een belangrijk symbool voor de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde. Deze is georganiseerd in samenwerking met stichting Actie voor Helden, en heeft als doel zowel aandacht te vragen als geld in te zamelen voor projecten die gericht zijn op het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. Hiermee wordt een bijzondere verbinding gelegd tussen jong en oud.

Uncle Beach Memorial
De route liep langs de kust en over de duinen en werd afgesloten met een parade in Vlissingen. Deze parade, gevormd door de studenten en veteranen, werd ondersteund met verschillende historische militaire voertuigen. Die via Boulevard de Ruyter, Nieuwendijk, Gravestraat richting de Commandoweg daar eindigde de mars bij het Uncle Beach Memorial. Hier was een ceremonie waarbij de studenten uit handen van een veteraan de Coin kregen uitgereikt. VeVa Marcheert is een landelijk initiatief van Hulp voor Helden, dat dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd. 

VeVa de weg naar een Militaire Carrière
VeVa, wat staat voor Veiligheid en Vakmanschap, is een opleiding die jongeren voorbereidt op een veelzijdige carrière binnen het leger. In deze opleiding leren studenten niet alleen militaire vaardigheden, maar ook hoe zij civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. De opleiding richt zicht op jongeren die zich willen inzetten voor vrede, vrijheid en veiligheid, zowel binnen als buiten landsgrenzen.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0