· 

Honderden bezoekers voor Vlissingen Vintage op nieuwe locatie

Dit weekend werd Vlissingen Vintage 2024 weer gehouden met drie dagen vetkuiven, petticoats, oldtimers en vooral veel rock ‘n roll muziek.

© RTV Vlissingen

Dit jaar op een nieuwe locatie, de Car show werd 2 dagen gehouden op de Peperdijk en de rest van het festival vond plaats op de Jan Weugkade. "De voorgaande jaren werd het festival in de binnenstad gehouden, maar daar was het te klein en het publiek was te groot geworden, en daarom is het besluit genomen en een keuze gemaakt voor een nieuwe locatie." Aldus Rik Lingier organisator.

Het weer werkte ook mee zaterdag en zondag was het zonovergoten en het publiek kwam massaal naar het festival waar je drie dagen lang kom genieten van rockabillymuziek, een groot aantal livebands, gezelligheid een biertje en lekker eten. Rick Lingier en de vele betrokken vrijwilligers kijken terug op een geslaagde editie van Vlissingen Vintage! Naar schatting van de organisatie bezochten honderden mensen het festival.

Er was doorlopend muziek tot twaalf uur ‘s nachts en waren er nog afterparty’s in de Vlissingse café’s. De hoofdact was op zaterdagavond:The Delta Bombers uit de VS. Naast de veel live-muziek was er op zaterdag en zondag vanaf 11 uur een vintage markt en een vinylmarkt.

Het voordeel van de nieuwe locatie op de Jan Weugkade was dat het festivalterrein veel compacter is. De oldtimers stonden op de Peperdijk op een korte afstand van de Jan Weugkade dit was makkelijk te lopen voor de bezoekers. Daar stonden verdeeld over 2 dagen een honderdvijftig oldtimers. Niet alleen uit Nederland maar bijvoorbeeld ook uit Belgie Frankrijk en Duitsland  Het is Lingier en zijn vrijwilligers wederom gelukt om van Vlissingen Vintage een gratis te bezoeken festival te maken. Vlissingen Vintage was weer een succes.

RTV Vlissingen maakte een verslag van het festival wat je terug kunt kijken via deze pagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0