· 

Overeenkomst getekend met V&V Bouw voor nieuwbouw Verkuijl Quakkelaarstraat

Dinsdagochtend 25 juni tekenden l’escaut en Bouwbedrijf V&V Bouw de overeenkomst voor de nieuwbouw in de Verkuijl Quakkelaarstraat.

Foto: l’escaut

Sloop en vervangende nieuwbouw
l’escaut kiest voor sloop en vervangende nieuwbouw. Het woongebouw ligt aan de Verkuijl Quakkelaarstraat 232-244 (even nummers), Callenfelsstraat 40 en Winkelmanstraat 39, in het oostelijk deel van de Rooie Buurt. Op de plaats van het huidige woongebouw bouwen we 9 kleinere Modulo eengezinswoningen terug. De woningen passen bij de uitstraling van de woningen in de buurt en zijn duurzaam.

Modulo woningen
V&V Bouw uit Nieuwerkerk gaat de Modulo woningen conceptueel bouwen. Ze bouwen de woningen van tevoren (prefab) in een fabriek. Zo hoeven de woningen op het bouwterrein alleen nog neergezet en aangesloten te worden. Op deze manier gaat de bouw sneller en zorgen we voor kwalitatief hoogwaardige woningen tegen een betaalbare prijs. Bovendien zijn Modulo woningen heel duurzaam door gebruik te maken van hergebruikte bouwmaterialen. Daarnaast is er bijna geen CO2 uitstoot tijdens de bouw. Voor toekomstige huurders betekent dit lage energielasten en een hoog wooncomfort.

Impressie foto nieuwbouw Verkuijl Quakkelaarstraat

Ontwerp
De woningen zijn qua uitstraling zo ontworpen dat ze goed aansluiten bij de rest van de omgeving. In het midden van de straat hebben woningen een rode kap, karakteristiek voor de wijk. Ook staan er in de Verkuijl Quakkelaarstraat woningen met een plat dak of een hellend dak. De negen nieuw te bouwen woningen met plat dak passen er daarom uitstekend tussen. Door twee dicht bij elkaar liggende kleuren bakstenen te gebruiken is het contrast tussen de woningen niet te groot. En het zorgt er tegelijkertijd voor dat het geen eenzijdig gevelbeeld geeft.

Circulair slopen
De huidige materialen, zoals deuren, installaties, kozijnen en stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt.

Planning
Op dit moment zijn alle bewoners verhuisd en staan de woningen leeg. Na de zomer van 2024 starten we met de sloopwerkzaamheden om meteen daarna te starten met de nieuwbouw. Doordat we de woningen snel bouwen, verwachten we ze al begin november 2024 op te leveren. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Meer lezen over dit project? Neem een kijkje op de projectpagina van l’escaut.

Reactie schrijven

Commentaren: 0