· 

Zeeuwse primeur voor Vlissingen: Struikroven

Bij sloopprojecten wordt steeds vaker aandacht besteed aan het hergebruiken van bouwmaterialen. Maar wat gebeurt er met al dat groen in de voor- en achtertuinen? Daar gaat doorgaans de bulldozer overheen.

Foto: Struikroven Breda

Niet lang meer als het aan Stichting Struikroven ligt. Struikroven redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen om het in dezelfde omgeving een nieuwe bestemming te geven. En zaterdag 28 oktober voor het eerst in Zeeland!
 
Een tweede leven
Woningcorporatie L'Escaut gaat woningen aan Crocuslaan e.o. slopen. Tijdens de sloop zou bestaand groen van voor- en achtertuinen normaal gesproken verloren gaan, maar dat wil L'Escaut voorkomen. Daarom zetten ze gelijk bij de 1e fase Struikroven in!
 
Roverstuin
Daarnaast is er een tuin beschikbaar als tijdelijke logeertuin voor het overgebleven groen, een zogenoemde ‘Roverstuin’. Deze planten kunnen op een ander moment weer aan de wijk worden (terug) gegeven. Woningcorporatie L'Escaut vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan groen in buurten en wijken. Groen draagt bij aan een prettige leefomgeving. En bij het slopen van woningen mag het niet verloren gaan. In de Crocuslaan e.o. is veel groen te roven uit de voor- en achtertuinen.

Crocuslaan  © Multranet Media

Circulair groen als verbindende factor
Struikroven mobiliseert buurten en motiveert bewoners om op een positieve en simpele manier een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en circulariteit door groen te redden uit voor- en achtertuinen van sloopprojecten. Op deze manier biedt Struikroven bewoners een positief handelsperspectief en creëert daarmee bewustwording over heel veel urgente thema’s, zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en een circulaire samenleving. Bovendien versterkt Struikroven de gemeenschapszin in wijken, want groen verbindt.

Ga je mee Struikroven?
De Struikroofactie start zaterdag 28 oktober om 11.00 uur bij Crocuslaan 10. Alle bewoners en organisaties uit buurt zijn van harte uitgenodigd. Heb je geen planten nodig, maar ben je wel geïnteresseerd of wil je een handje komen helpen? Even komen kijken mag natuurlijk ook! Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Meedoen is gratis!
Meedoen is heel eenvoudig: meld jezelf aan via deze website en kom 28 oktober naar de Crocuslaan 10 in Vlissingen. Tussen 11.00 en 15.00 uur mag je planten komen uitgraven uit de door Struikroven aangegeven voor- en achtertuinen. Neem wel een eigen schep, kruiwagen of emmer mee. De geroofde planten mag je gratis meenemen voor in jouw eigen (buurt) tuin.

Lees ook - Legaal tuinen leegroven in de Crocuslaan Vlissingen (reportage 28 oktober)

Reactie schrijven

Commentaren: 0