· 

Vitaliteit van medewerkers van groot belang voor HZ

De HZ vindt het belangrijk dat medewerkers met plezier en positieve energie bij de HZ werken. Daarom investeren we in de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers en hechten we groot belang aan preventie.

HZ University of Applied Sciences Vlissingen

Zo’n 600 collega’s kunnen gebruik maken van: Het advies en de begeleiding van de interne adviseur Vitaliteit en Gezonde Omgeving: Yannick Mol. Hij helpt medewerkers en studenten om fysiek en mentaal gezond te blijven. De ondersteuning is divers, denk aan persoonlijke begeleiding bij het verbeteren van slaap, omgaan met stress, stoppen met roken of het vergroten van de weerbaarheid.

Denk echter ook aan trainingen of sportieve activiteiten tijdens evenementen. Daarnaast werkt hij samen met alle opleidingen om vitaliteit een plekje te geven in de opleidingsprogramma’s en verzorgt hij lessen over vitaliteit. Onlangs is het nieuwe Vitality Centre aan de Edisonweg 4 in gebruik genomen. Het heeft een fitnessruimte met hoogwaardige toestellen. HZ-medewerkers sporten er gratis.

Ook is er een ruimte voor activiteiten als yoga en bokslessen. Medewerkers kunnen vanuit Vitality ondersteuning krijgen op alle BRAVO leefstijlfactoren (bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning). Yannick Mol en studenten Sportkunde zorgen voor de begeleiding. Het centrum wordt in januari officieel geopend.

De HZ organiseert van 13 tot en met 17 november de Week van de Werkstress. Met deze week willen HZ Vitality en de dienst Personeel & Organisatieontwikkeling een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid en het werkplezier van medewerkers. Het voorkomen van en leren omgaan met werkstress staat centraal. Op het programma staan onder meer stoelmassages, een workshop 'Spitsuur op het werk en thuis!' voor ouders en 'Aikido on the job.'

Reactie schrijven

Commentaren: 0