· 

Verplaatsing zaterdagmarkt naar de Spuistraat

Het overleg tussen verschillende marktkooplieden en de gemeente over de standplaats van de zaterdagmarkt in december, heeft de gemeente niet op andere gedachten gebracht.

Scheldeplein  © Multranet Media

De verkopers op de markt moeten alsnog hun standplaats op de Walstraat inleveren voor die op de Spuistraat. Na het gesprek tussen de twee partijen, hielden de verkopers er een goed gevoel aan over. Nu blijkt dat er niets met hun voorstellen is gedaan. "We gaan proberen het beste ervan te maken", zegt marktkoopman Ruud Schutter.

Volgens de gemeente is het besluit van de verhuizing uiteindelijk genomen omdat de standplaatshouders de entree van het winkelgebied belemmerden. De gemeente wil de huidige standplaats op het Scheldeplein herinrichten en vergroenen. Als dit werk klaar is, is er volgens de gemeente geen plek meer voor een markt, omdat het dan te druk en te rommelig wordt. Lees verder via het artikel op de website van Omroep Zeeland.

Op de zaterdagmarkt staan: Corstanje Fruit, Van der Pol vleeswaren en kaas en De Bloemenbeleving uit Vlissingen.

Lees ook: Vragen SGP over blijvend verplaatsen zaterdagmarkt naar Spuistraat (RTV Vlissingen)

Reactie schrijven

Commentaren: 0