· 

VEVA Marcheert 2023 aankomst in Vlissingen Uncle Beach

Vanuit Scalda Goes Veiligheids en Defensieopleidingen, werd vrijdag 16 juni in het kader van VEVA (Veiligheid en Vakmanschap) Marcheert 2023 ruim 20 kilometer gemarcheerd over de duinen langs de kust in Zeeland. Het doel is om een verbinding te leggen tussen onze opleiding en onze Veteranen.

Uncle Beach  © Multranet Media

De route liep vanaf Westkapelle naar Vlissingen, waarbij onderweg bij monumenten werd stilgestaan. In Vlissingen was rond 15:30 uur een defilé met veteranen als voorhoede over de Boulevard. Deze ging van start ter hoogte van de voormalige Zeevaartschool en daarna naar Uncle Beach.

Daar was een rustpunt, en daarna een ceremonie bij het monument waar veteranen de Challenge Coin uitreikten aan studenten die mars succesvol hebben uitgelopen. “Middels een goede sponsoring hopen we zoveel mogelijk geld te verzamelen om hiermee de verschillende veteranen initiatieven te ondersteunen”. Aldus VEVA Marcheert.
Er kan overigens nog steeds worden gedoneerd via deze link. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de stichting Hulp voor Helden.

Studenten in actie voor onze Helden met 23 marsen in Nederland
VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, heeft als doel de waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek te stimuleren. Met de inzet van zo’n 2.400 studenten van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap, zal de 3e editie meer impact realiseren dan de vorige! Met VeVa Marcheert! Kondigen de studenten nationale Veteranendag aan en zorgen zij ervoor dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen.

Wat is VeVa
VeVa studenten zijn jonge mannen en vrouwen die zich oriënteren op een militaire opleiding en die leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de recente overstromingen in Limburg. Maar het zijn ook jongeren die erover nadenken om in de toekomst te vertrekken richting missiegebieden in binnen- en buitenland. Ze laten zien dat ook de jonge generatie bereid is om zich in te zetten voor onze vrede, vrijheid en veiligheid!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Louck (dinsdag, 20 juni 2023 19:11)

    Het camerawerk van RTV Vlissingen blijft prutswerk, alles wordt gefilmd zonder statief, zonder fatsoenlijke microfoon en bovenal blijkt uit niets welk verhaal er verteld wordt met de beelden..