· 

Festival Onderstroom is klaar voor haar 44e editie

Dit jaar vindt Festival Onderstroom plaats van 7 tot met 9 juli in de binnenstad van Vlissingen. De 44e editie is weer terug in de binnenstad met een bomvol programma met straattheater, muziek, kindervoorstellingen, kunst, dans en acrobatiek.

Banner Festival Onderstroom © Multranet Media

Festivalhart
In het festivalhart op het Bellamypark is het een komen en gaan van bijzondere optredens, live-muziek, onvergetelijke voorstellingen en het beste straattheater. Maar ook op de Oude Markt, en bijzondere locaties als de Speeltuin Scheldekwartier en het Passagierschip Jacob van Artevelde zullen voorstellingen opgevoerd worden. Een bonte stoet straatartiesten die de meest uiteenlopende acts tonen aan het publiek strijken neer in Vlissingen.

Specials
Dit jaar zijn er extra veel ‘specials’ (betaalde voorstellingen) te zien tijdens het festival. De Dansers staan met hun voorstelling Hush in de Sint Jacobskerk. Hush was eerder dit jaar te zien op Oerol. In de nieuwe speeltuin Scheldekwartier staat voor de allerkleinsten de voorstelling Door Dik en Dun van Dik en Pier geprogrammeerd. Aan boord van de Jacob van Artevelde zijn er verschillende voorstellingen te bezoeken terwijl het cruiseschip langs de Boulevards van Vlissingen vaart. In het vernieuwde muZEEum is de Vlissingentrilogie te zien met drie drama’s over Vlissingse schrijvers. In de loods van Stichting Behoud Hoogaars staan twee jonge makers met Mr Steel Your World, een voorstelling waarin het klassieke Draculaverhaal wordt gecombineerd met vertellingen over Tata Steel. Kortom, een zeer breed aanbod.

Kunstprojecten
Een andere opvallende toevoeging aan het programma dit jaar zijn de kunstprojecten. In het Scheldekwartier is er Kunstroute de Vesting. Daar worden 8 en 9 juli van 13.00 tot 17.00 uur woningen, tuinen, garages en raampartijen tijdelijk omgetoverd tot expositieruimtes. Een geweldige kans om kennis te maken met (het werk van) allerlei verschillende kunstenaars én de perfecte gelegenheid om een mooi nieuw stuk Vlissingen te leren kennen. Aan de Walstraat 101 is de tentoonstelling ‘Sloopwerk’ te zien van 3 t/m 9 juli. Sloopwerk is een kaleidoscopische audio-visuele installatie van de hand van beeldend kunstenaar Bo de Jong en schrijver en theatermaker Anna de Bruyckere.

Informatie
Het volledige programma van Festival Onderstroom Vlissingen vind je op de website
festivalonderstroom.nl.

Organisatie
Festival Onderstroom wordt georganiseerd door Cultuurwerf Vlissingen. Cultuurwerf is onder andere ook organisator van het Bevrijdingsfestival Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 0