· 

Dokwerker Vlissingen is gereed voor oplevering en ingebruikname

Timmerfabriek Apartments is een feit! Op vrijdag 7 juli a.s. wordt de opening van het project Dokwerker Vlissingen gevierd met investeerders, projectpartners en belangrijke ambassadeurs.

De Dokwerker (Timmerfabriek Apartments)  Foto: Angela Verdam, Scherp! Fotografie

Het project werd ontwikkeld door TEAMforREAL uit Goes in een co-productie met aannemingsbedrijf Bouwgroep Peters en financieel partner AVV Beheer uit Middelburg. Kloeg Collection zal daags na de officiële opening op 7 juli starten met de verhuur en exploitatie van de 58 hotelappartementen onder het ‘label’ Timmerfabriek Apartments.

Ongeveer een jaar na de opening van het iconische Hotel de Timmerfabriek - met haar bijna 70 hotelaccommodaties én een mooie Gastrobar dé hotspot van Zeeland – worden ook de Timmerfabriek Apartments toegevoegd aan het gediversifieerde aanbod rondom het bruisende Timmerplein in het Vlissingse Scheldekwartier; ééns het epicentrum van de Nederlandse Scheepsbouw.

Deze 58 hotelappartementen zullen zowel recreatief als zakelijk worden vermarkt. “In de zomerperiode en tijdens vakanties wil een hotelier dat ieder hotel tweemaal zo groot is en in de periode daarbuiten kan Vlissingen en omgeving rekenen op een steeds sterker wordende vraag vanuit de zakelijke markt” aldus Joeri Beekman, partner en ontwikkelaar bij TEAMforREAL. “Vanuit Timmerfabriek Apartments, waartoe het project Dokwerker Vlissingen wordt omgedoopt, kunnen beide markten uitstekend bediend worden”.

Foto: Angela Verdam, Scherp! Fotografie

Van lancering en start bouw tot oplevering
Eind 2021 startte het aan TEAMforREAL gelieerde TEAM Leisure met de verkoop van de 58 hotelappartementen aan (particuliere) investeerders en na een succesvolle verkoopcampagne kon kort daarna – begin 2022 – de bouw ook aanvangen van de hotelappartementen. Op 17 februari 2022 werd het startsein gegeven voor de bouw door de meest markante oud Schelde-medewerker Willem Murre in zijn kenmerkende witte ketelpak waarmee de Schelde-medewerkers in de tijden van weleer waren uitgedost. Nu, net geen anderhalf jaar later, wordt het gebouw in gebruik genomen. “Alle kopers en investeerders zijn ontzettend trots op het feit dat het gebouw in deze relatief korte tijd in gebruik genomen kan worden”, zo legt leisure-makelaar Alexander Snoodijk van TEAM Leisure uit. “Er moesten best wat uitdagingen worden overwonnen in ‘de staart’ van Corona-tijd en met leveranties die onder druk stonden en een krappe arbeidsmarkt. Maar er is een enorme prestatie geleverd en daarom kunnen we op 7 juli het startsein geven”.

Focus op de toekomst
Hotelier Kloeg Collection staat inmiddels helemaal gesteld om de verhuur en exploitatie van Timmerfabriek Apartments aan te vangen. Dat geschiedt grotendeels vanuit het zorgvuldig ingerichte ‘commandocentrum’ in Hotel de Timmerfabriek dat inmiddels al ruim een jaar operationeel is. In de Gastrobar van de Timmerfabriek kunnen de gasten van Timmerfabriek Apartments zich uiteraard ook tegoed doen aan de heerlijkheden van het ontbijt, de lunch en het diner. Maar natuurlijk kunnen zij ook genieten van een heerlijke cappuccino of borrel op het terras. TEAMforREAL en TEAM Leisure richten zich inmiddels weer op de ontwikkeling en lancering van volgende projecten. Vorige week werd de investeringspropositie rondom Boutique Hotel Philippine gelanceerd, maar ook een heus City Resort aan de rand van het monumentale Middelburgse stadscentrum en een heus Harbour Resort in Sint Annaland zijn ‘in aantocht’. En daar stopt het zeker niet bij. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure benadrukt dat de vraag naar en het animo voor investeren in recreatief vastgoed ongekend populair blijft. “Dat komt ook omdat de afzetmarkt van het toerisme blijft groeien. Wij blijven de markt dus continu alert op het lanceren en realiseren van mooie projecten; stuk voor stuk ‘niche’ en met een geheel eigen karakter, doelgroep en verhuur- en exploitatiemodule.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0