· 

Festival Onderstroom terug in centrum van de stad!

Vrijdagmiddag 7 juli ging het Festival Onderstroom in Vlissingen van start, van 7 tot en met zondag 9 juli wordt in de Vlissingse binnenstad het festival gehouden.

Voorstelling op het Bellamypark Mr Mostacho uit Chili Zuid-Amerika  © Multranet Media

Toespraak en voorstelling Mr Mostacho
We gingen namens RTV Vlissingen een kijkje nemen op de eerste dag van het festival. Pieter Ventevogel Directeur Cultuurwerf hield een toespraak waar we een korte samenvatting van hebben gemaakt. En we waren ook aanwezig bij de voorstelling van Mr Mostacho uit Chili Zuid-Amerika waar we een videoverslag van gemaakt hebben. Hij jongleert, hij rijdt rond op een eenwieler, maar het belangrijkste is: Mr Mostacho is een man die met zijn voorstelling ‘Equilibrium’ jou als publiek helemaal uit je evenwicht weet te krijgen met al zijn malle fratsen.

Voorstellingen
Een bonte stoet aan straatartiesten strijkt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli neer in Vlissingen. In het festivalhart op het Bellamypark is het een komen en gaan van ‘performers’. Maar er zijn meer locaties waar Onderstroom beleefd kan worden.Zoals op de Oude Markt live-muziek maar ook bijzondere locaties als de onlangs heropende Speeltuin Scheldekwartier en de rondvaartboot Jacob van Artevelde zullen voorstellingen opgevoerd worden. Een bonte stoet straatartiesten die de meest uiteenlopende acts tonen aan het publiek strijken neer in Vlissingen.

Kunstprojecten
Een andere opvallende toevoeging aan het programma dit jaar zijn de kunstprojecten. In het Scheldekwartier is er Kunstroute de Vesting. Daar worden zaterdag 8 en zondag 9 juli van 13 tot 17 uur woningen, tuinen, garages en raampartijen tijdelijk omgetoverd tot expositieruimtes.

Het volledige programma van Onderstroom is te vinden op: www.festivalonderstroom.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0