· 

HZ helpt havisten Ostrea Lyceum met hun profielwerkstuk

Onderzoekers en docenten van de HZ gaan in een pilot havo-scholieren van het Ostrea Lyceum praktijkgerichte onderzoeksvaardigheden bijbrengen.

© Multranet Media

De scholieren krijgen hulp bij het maken van hun profielwerkstuk, de ‘meesterproef’ voor leerlingen in de hoogste klassen van de havo. Als scholieren van het Ostrea Lyceum een profielwerkstuk maken op het vlak van sport en bewegen, onderwijs of vraagstukken in de gebouwde omgeving, krijgen ze dit jaar begeleiding van HZ’ers van de opleidingen Sportkunde, Pabo, Watermanagement en Bouwkunde.

De proef is woensdag begonnen met een startbijeenkomst op het Ostrea Lyceum. Onderwijsadviseur Riaan Lous van de HZ verzorgde de kickstart waarna de leerlingen in workshops voor één van de onderwerpen konden kiezen. Later dit schooljaar haken ook het Zwin College in Oostburg en Isaac Beeckman Academie in Kapelle aan.

De proef is mede vormgegeven en gemonitord door onderzoekers van het HZ-lectoraat Excellence and Innovation in Education. Samen met de betrokken scholen hoopt de HZ dat de leerlingen competenties opdoen waarmee ze (nog) beter aansluiten op het hbo, zodat de overstap naar een hogeschool kleiner is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0