· 

Sociale huurappartementen De Dempo gedeeltelijk uit de steigers

Een gedeelte van de nieuwbouw aan De Dempostraat van 80 sociale huurappartementen De Dempo is uit de steigers.

Nieuwbouw aan De Dempostraatin Vlissingen © Multranet Media

De locatie van het project De Dempo ligt direct achter het bestaande complex van l'escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het nieuwe Stumphiuspark van de Scheldewijk in het Scheldekwartier. Het gedeelte aan De Dempostraat en aan de Van Dishoeckstraat zijn sinds kort de steigers verwijderd. l’escaut bouwt hier 80 sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Deze zijn onderverdeeld in acht types met een verschillende woningplattegrond. Het gebouw bestaat uit een vleugel met vijf verdiepingen en een vleugel met vier verdiepingen.

Viering hoogste punt De Dempo
De toekomstige bewoners kwamen samen om te vieren dat de bouw het hoogste punt heeft bereikt. Op woensdag 13 september vond de viering van het hoogste punt van De Dempo plaats. Rond 12 uur werden de bouwvakkers bedankt met een frietje voor het harde werk en de inzet die ze dagelijks leveren. Na de lunch verwelkomden Wilbert Kusse, projectleider nieuwbouw en renovatie l’escaut en Robbert van de Sande, directeur De Kok Bouwgroep de toekomstige bewoners. In deze speech informeerden hij de bewoners over het project en de toekomstplannen. Alle partners werden bedankt voor de samenwerking in dit mooie project.

Hijsen van de vlag
Na de informatie was het moment daar en werd de vlag gehesen. Dit heugelijke moment is uitgevoerd door een toekomstige bewoner. Na het hijsen van de vlag kregen de bewoners de gelegenheid om de wandafwerking te bekijken en vragen te stellen. Collega’s stonden paraat in de woning om het vragenvuur te beantwoorden.

Rolmaten
De rolmaten die l’escaut als presentje uitdeelden werden goed ingezet. De appartementen zijn denkbeeldig al ingericht door de toekomstige bewoners. Na de bezichtiging verzamelden we terug bij het beginpunt. Ideeën werden met elkaar uitgewisseld onder het genot van een borrel en bittergarnituur.

Wooncomfort en lagere energielasten 
De Dempo ligt in de Scheldewijk, aan de Kungsholmstraat en het Stumphiuspark. De tachtig sociale huurappartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Hierdoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energie lasten en een hoger wooncomfort. De huurappartementen zijn onderverdeeld in acht types met een verschillende woningplattegrond. Het gebouw bestaat uit een vleugel van vijf verdiepingen en een vleugel met vier verdiepingen. De appartementen hebben geen drempels en zijn daarom toegankelijk voor iedereen. l’escaut verwacht de eerste appartementen eind 2023 op te leveren aan de nieuwe huurders.

Lees meer via de projectpagina van l’escaut. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0